Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva u Podgorici, kao i dvije osobe zbog učestvovanja u tuči

Iz policije kazali da je nakon pucnjave u Siti kvartu "izvršena blokada grada i graničnih prelaza, što je rezultiralo brzim lociranjem svih aktera događaja"

23384 pregleda 9 komentar(a)
Sinoć nakon pucnjave u Siti kvartu, Foto: Čitalac Vijesti
Sinoć nakon pucnjave u Siti kvartu, Foto: Čitalac Vijesti

Državljanin Turske M.C. (21) uhapšen je zbog sumnje da je u petak uveče, u podgoričkom Siti kvartu, iz vatrenog oružja ranio sunarodnika M.B. (43).

Uhapšeni su i državljani Turske E.K. (30) i I.B. (23), zbog sumnje da su učestvovali u tuči.

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti 'Centar' – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su sinoć brzom reakcijom, nedugo nakon upotrebe vatrenog oružja na štetu jednog lica, identifikovali, locirali i lišili slobode tri osobe. M.C. (21) državljanin Republike Turske lišen je slobode i sumnjiči se da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnom djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, na štetu M.B. (43) državljanin Republike Turske. Takođe, slobode su lišeni i E.K. (30) i I.B. (23), državljani Republike Turske, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo učestvovanje u tuči", saopštila je Uprava policije.

Naveli su i da je državljanin Turske R.K. (25) u tom događaju lakše povrijeđen.

"Odmah po saznanju za izvršenje krivičnog djela podgorička policija je u saradnji sa državnim tužiocem Višeg državnog tužilaštva u Podgorici preduzela mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja navedenog događaja, te je izvršena blokada grada i graničnih prelaza, što je rezultiralo brzim lociranjem svih aktera događaja. U službene prostorije je dovedeno sedam lica, a nakon prikupljenih obavještenja i izuzetih tragova, tri lica su lišena slobode zbog pomenutih krivičnih djela. Sumnja se da su M.C., E.K. i I.B. sinoć oko 20.35 časova u naselju City kvart, na jednom parking prostoru, fizički napali oštećene M.B i R.K., kojom prilikom je M.C. upotrijebio vatreno oružje i nanio M.B. tešku tjelesnu povredu – prostrelnu ranu u predjelu noge, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta. M.B. je ukazana ljekarska pomoć i on je trenutno hospitalizovan u Kliničkom centru Crne Gore. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je sredstvo izvršenja krivičnog djela – pištolj, odbačen od strane M.C", dodaju iz policije.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su od osumnjičenih oduzeli tri vozila, koja će biti predmet provjera, kao i druge predmete koji će biti predmet vještačenja.

Bonus video: