Tužilac traži tri godine robije: Državljanin Srbije tvrdi da ne zna odakle droga u njegovom kamionu

Prema optužici, Vučković je 4. avgusta ove godine, u teretnom vozilu marke “skania” kojim je upravljao, krećući se iz Crne Gore prema Srbiji radi prodaje prenosio 30.000 grama droge konoplje, upakovane u 30 pakovanja

4327 pregleda 2 komentar(a)
Droga bila spremljena u 30 pakovanja, Foto: Uprava policije
Droga bila spremljena u 30 pakovanja, Foto: Uprava policije

U petak će biti izrečena presuda državljaninu Srbije Darku Vučkoviću (32), za pokušaj prenosa oko 30 kilograma marihuane iz Crne Gore u Srbiju.

U bjelopoljskom Višem sudu tom Kraljevčaninu sudi se zbog optužbe da je počinio krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema optužici, Vučković je 4. avgusta ove godine, u teretnom vozilu marke “skania” kojim je upravljao, krećući se iz Crne Gore prema Srbiji radi prodaje prenosio 30.000 grama droge konoplje, upakovane u 30 pakovanja.

On juče nije priznao da je počinio krivično djelo.

“Ne znam otkuda droga u mom kamionu. Nisam prevozio nikakvu drogu”, kazao je Vučković.

U završnim riječima državni tužilac Vladan Đalović, rekao je da je svim izvedenim dokazima, počev od izjašnjenja policije, vještačenja Forenzičkog centra i zabilježbe Uprave carina dokazano da je Vučković počinio krivično djelo, zbog čega je zatražio izricanje kazne zatvora od tri godine.

Suprotno njegovom stavu, advokat odbrane, advokat Josif Božović, je konstatovao je da optužnica nije dokazana i zatražio oslobađajuću presudu.

Drogu su, prema optužnici, iste večeri prilikom kontrole i pretresa na graničnom prelazu Dračenovac otkrili službenici Uprave policije, sakrivenu u prikolici hladnjači na plafonu, u ceradi za ventilaciju.

Bonus video: