Porodica Radusinović najavila žalbu na presudu Osnovnog suda

"Duboko smo zabrinuti i razočarani zbog izricanja minimalnih kazni za petoricu nasilnika koji tokom čitavog sudskog postupka nisu izrazili ni trunku kajanja zbog kriivčnog djela izvršenog na onako brutalan način, u grupi, i koji nisu ni priznali krivicu, što onima koji hoće da shvate dosta znači"

10347 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Porodica Davida Radusinovića, brutalno pretučenog 3. marta u Podgorici, najavila je da će se žaliti na presudu Osnovnog suda kojom su petorici optuženih izrečene minimalne kazne.

Oni su poručili da tako odmjerena kazna šalje pogrešnu poruku cjelokupnom društvu.

"Duboko smo zabrinuti i razočarani zbog izricanja minimalnih kazni za petoricu nasilnika koji tokom čitavog sudskog postupka nisu izrazili ni trunku kajanja zbog kriivčnog djela izvršenog na onako brutalan način, u grupi, i koji nisu ni priznali krivicu, što onima koji hoće da shvate dosta znači. Današnja presuda ne samo da ne pruža odgovarajuću pravdu, već šalje pogrešnu poruku cjelokupnom društvu, jer su za krivična djela za koja odgovaraju propisane kazne zatvora od šest mjeseci do pet godina, a njima su izrečene minimalne", kazali su "Vijestima".

Radusinovići ističu da cijene da je obaveza sudija da pokažu da nasilje bilo koje vrste ne smije biti tolerisano, a pravosudnog sistema da bude oslonjen na princip pravičnosti i odvraćanja od zločina.

"Danas to nisu pokazali, jer minimalne kazne ne odražavaju ozbiljnost ovakvog delikta, niti pružaju adekvatan odgovor na ponašanje koje ugrožava sigurnost i dobrobit pojedinca. Zbog toga ćemo se žaliti na današnju odluku, kako bi se u drugostepenom postupku razmotrila mogućnost izricanja kazni koje odražavaju stepen brutalnosti počinioca i ozbiljnosti povreda".

Porodica Radusinović reagovala je nakon što su jutros, u podgoričkom Osnovnom sudu, petorica optuženih za nasilje osuđena na ukupno pet godina i četiri mjeseca zatvora.

Odlukom sudije Gorana Đukovića, na po godinu i dva mjeseca zatvora osuđeni su Lazar Radulović i Matija Vlahović, a na po godinu zatvora Obren Kovačević, Aleksa Grgović i Petar Božović.

Bonus video: