Šaranović traži provjeru postupanja policijskih službenika u satima koje je Medenica provela pritvorena u OB Podgorica

"Tražene informacije odnose se na postupanje policijskih službenika Uprave policije sa podacima o načinu i mjestu čuvanja privremeno oduzetih predmeta u pomenutom slučaju, kao i sve relevantne podatke"

6961 pregleda 0 komentar(a)
Šaranović, Foto: MUP
Šaranović, Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, od Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije zatražio je da hitno provjere postupanje policijskih službenika u satima koje je Vesna Medenica provela pritvorena u prostorima podgoričkog Odjeljenja bezjednosti.

Specijalni tužilac Jovan Vukotić u sudnici podgoričkog Višeg suda juče je saopštio da dok je Vesna Medenica bila u pritvoru, neko je u policiji u pet sati ujutro s njenog telefona izbrisao aplikacije Signal i Telegram. Vukotić je kazao i da je dio podataka s tog uređaja vratila Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) uz pomoć naprednog programa.

"Tražene informacije odnose se na postupanje policijskih službenika Uprave policije sa podacima o načinu i mjestu čuvanja privremeno oduzetih predmeta u pomenutom slučaju, kao i sve relevantne podatke koji se odnose na navode u tekstu", rekao je Šaranović.

Bonus video: