Odložena kontrola optužnice za ubistva Hodžića i Spahića, advokat traži izuzeće Savića

O zahtjevu za izuzeće odlučiće Apelacioni sud

4352 pregleda 0 komentar(a)
Savić, Foto: Luka Zeković
Savić, Foto: Luka Zeković

Ročište za kontrolu optužnice protiv pripadnika kriminalne organizacije okrivljenog Radoja Zvicera i ostalih optuženih za ubistvo Damira Hodzića i Adisa Spahića, danas je u podgoričkom Višem sudu odložena na neodređeno vrijeme.

Advokat Marko Radović je zatražio izuzeće predsjednika vanraspravnog vijeća sudije Borisa Savića. O zahtjevu za izuzeće odlučiće Apelacioni sud Crne Gore.

Optužnicom je predstavljeno da je Zvicer krajem jula 2020. godine naredio otmicu Hodžića i Spahića jer je smatrao da su oni kao bliski saradnici prethodno ubijenog Alana Kožara znali gdje je ovaj skrivao novac i drogu.

"Radoje Zvicer je kao organizator, u vremenu između kraja jula i druge polovine avgusta 2020. godine, okrivljenima Radoju Živkoviću, Milanu Vujotiću, Draganu Kneževiću, Marku Miljkoviću i Veljku Belivuku, naredio da se pronađu i u pogodnoj prilici otmu, a zatim na podmukao način, iz bezobzirne osvete, niskih pobuda - netrpeljivosti i mržnje i radi uspostavljanja prevlasti, liše života pripadnici suprostavljene kriminalne organizacije, Mile Radulović i Damir Hodžić – navodi se u optužnici.

Na optužnici pored Zvicera, Živkovića, Vujotića, Kneževića, Miljkovića i Belivuka nalaze se i Marko Miljković, Ratko Živković, Nebojša Janković, Stevan Kraljević, Slobodan Kašćelan, Nenad Kaluđerović, Darko Prelević, Davor Perović, Blagoje Gašić, Dejan Gašić, Nikša Perović, Miloš Radonjić, Vladimir Vučković, Petar Đurović, Rade Garović, Mersudin Čolaković, Marko Kilibarda, Aleksandar Paunović, Nikola Spasojević, Radovan Mujović, Milan Knežević, Aleksandar Dragićević, Zoran Kažić, Aleksandar Ljumović, Borko i Bojan Bešović.

Bonus video: