Punomoćnik porodice Đurišić: Staćemo na kraj obijesnoj vlasti

Reagovali na navode Vesne Medenice i Ivana Vukovića sa Skaj aplikacije

17197 pregleda 113 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic
Foto: Luka Zekovic

Punomoćnik porodice Đurišić iz Podgorice reagovao je na navode iz teksta Vijesti - Toj bandi moramo stati na kraj, u kojima se citira komunikacija nekadašnje predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i bivšeg gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića, a koje se tiče te podgoričke familije.

U njihovo ime redakciji se obratio pravni zastupnik Đurišića, advokat Budislav Minić:

“Toj bandi Vas (Vuković) i Vesne Medenice, nemoralnih moćnika obijesne vlasti, moramo stati na kraj. Ali ne lažima i zloupotrebama truline zv. ‘institucije države’, kako to čini(s)te vi ne samo u slučaju porodice Đurišić, već časno i apsolutnom istinom u svakom trenutku utemeljenom na nepobitnim dokazima. A glib na vašim rukama i licima, dok besramno i svjesno nanosite štetu Đurišićima, neizmjerno nadmašuje ‘glib’ koji, sramno na Vama svojstven način, pripisujete Vanji Đurišiću dok, institucionalno i vaninstitucionalno, nastoji sa porodicom da odbrani svoja ustavna prava u ‘Slučaju Jerevanska’.

Čak ni djelovi takvog pravosuđa, kakvo je sklepala partija čiji ste potpredsjednik za potrebe korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala, nijesu bili spremni da u svemu padnu toliko nisko koliko ste se željeli i uspjeli Vi i Vaša uzdanica. Unutar ‘institucija sistema’ odvijaju se brojni sudski i drugi postupci kao i što stoje brojne krivične prijave, uključujući one iz 2000. godine protiv NN lica iz uprave Glavnog grada, na čijem ste čelu bili u vrijeme grubih falsifikata u funkciji prikrivanja kriminala kojim je oteta imovina ‘glibavom’ vlasniku ili prijava iz iste godine za stvaranje kriminalne organizacije protiv Vesne Medenice, Slavoljuba Stijepovića, svih sudija Građanskog odjeljenja Vrhovnog suda Crne Gore, sudija Ustavnog suda... koji su izmijenili svoju višedecenijsku praksu još od vremena SFRJ da bi tako instalirali procesni kvazirazlog i okončali postupak za isplatu naknade za oduzetu imovinu Đurišićima, odbačajem ‘neblagovremenog zahtjeva’ nakon dvadeset četiri godine od iniciranja - protivno zakonima, Ustavu Crne Gore i svim međunarodnim konvencijama?!

Poznajući Vas i Vesnu Medenicu ne samo kroz nemoral prema porodici Đurišić i u kršenju njihovih osnovnih prava garantovanih Ustavom, znam da nemate skoposti da se, pred očima javnosti, stručne i laičke, suočite sa činjenicama i dokazima sramotnog rada i odnosa, kako ličnog tako i institucija koje ste zloupotrebljavali.

No, poraznija je činjenica da vam se pruža prilika da se, protivno javnom interesu, pojavljujete u medijima bez suočavanja sa činjenicama i dokazima o svojim nedjelima. A o tome koje ste dno sa institucijama koje ste zloupotrebljavali protiv Đurišića, pozivam vas da se oglasite i, zajedno sa čoporom saučesnika, izađete na crtu da se pogledamo u oči u svjetlu činjenica i nepobitnih dokaza o njima, a ne praktikovanim manirima varoških ogovaruša”, navodi se u reagovanju koje potpisuje pravni zastupnik Đurišića, advokat Budislav Minić.

Bonus video: