Koprivica: Munjevitom institucionalnom akcijom spriječen šverc cigareta

"Sprječavanjem šverca, Vlada Crne Gore pokazuje da joj je jedan od prioriteta borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Samo odlučnim akcijama ove vrste stvaramo pravnu i ekokomsku sigurnost", kazao je potpredsjednik Vlade

17796 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Koprivica, Foto: Slađan Fatić
Koprivica, Foto: Slađan Fatić

Momo Koprivica, potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, čestitao je Upravi prihoda i carina (UPC), sektoru za carinsku kontrolu i bezbjednost i direktoru UPC Vladimiru Bulajiću na "munjevitoj institucionalnoj akciji koja je od velikog značaja za Crnu Goru".

Službenici Uprave prihoda i carina zaplijenili su danas u Slobodnoj zoni Luke Bar 1.188 paketa cigareta, odnosno oko 594.000 paklica. Sve cigarete su bez akciznih markica, a dopremljene su iz Ujedinjenih Arpaskih Emirata. Vrijednost zaplijenjenih cigareta, kako je saopštila UPC, procenjuje se na više od 1.600.000 eura.

"Kao potpredsjednik Vlade Crne Gore iskazujem punu podršku svim institucijama sistema u borbi protiv šverca cigareta, nezakonite trgovine, kao i svakog vida kriminala i korupcije sa kojima se moramo izboriti sistemskim rješenjima i beskompromisnim aktivnostima, a ne marketingom. Sprječavanjem šverca, Vlada Crne Gore pokazuje da joj je jedan od prioriteta borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Samo odlučnim akcijama ove vrste stvaramo pravnu i ekokomsku sigurnost", napisao je Koprivica na mreži Iks.

Uprava prihoda i carina je saopštila da je kao primalac u teretnici navedena firma Stefan Rex iz Zagreba, koja je, kako navode, na crnoj listi kod nelegalnog prometa duvana.

Bonus video: