Danilovgrađaninu 15 dana zatvora zbog odbijanja alkotesta, Kotoranin kažnjen sa 775 eura jer je vozio pijan

Predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović rekao je da je R. M. odbio alkotest nakon što ga je zaustavila policijska patrola u mjestu Kovačko polje, u Kotoru

5364 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Danilovgrađanin R.M. (53) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, jer je odbio da se podvrgne alkotestiranju, saopšteno je iz Suda za prekršaje u Budvi.

Predsjednik tog suda Marko Đukanović rekao je da je R. M. odbio alkotest nakon što ga je zaustavila policijska patrola u mjestu Kovačko polje, u Kotoru.

„Dežurna sutkinja odjeljenja u Kotoru Jelena Stanišić mu je uz kaznu izrekla i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od četiri mjeseca, kao i maksimalan broj kaznenih bodova“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Stanišić, u odvojenom postupku, okrivljenom M.J. (37) iz Kotora izrekla novčanu kaznu od 775 eura, jer je u mjestu Škaljari upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,82 promila.

„Uz novčanu kaznu izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca, kao i tri kaznena boda“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: