Mirotić će se sa slobode braniti optužbi da je pomagao kopačima tunela

Vrhovni sud ukinuo pritvor jednom osumnjičenih za saučesništvo u obijanju depoa Višeg suda

29808 pregleda 118 reakcija 45 komentar(a)
Mirotić, Foto: Jelena Jovanović
Mirotić, Foto: Jelena Jovanović

Predrag Mirotić, jedan od osumnjičenih za saučesništvo u obijanju depoa podgoričkog Višeg suda, sa slobode će se braniti optužbi da je pomagao kopačima tunela, saznaju "Vijesti".

Njemu je pritvor ukinut odlukom Vrhovnog suda.

Mirotić je uhapšen 23. septembra, po nalogu osnovnog državnog tužioca Marka Mugoše, zbog sumnje da je pomagao pripadnicima kriminalne grupe, koja je tokom avgusta kopala tunel od podruma u Njegoševoj 12 do sudske prostorije u kojoj se čuvaju dokazi.

Tog Podgoričanina sumnjiče da je vozio kopače tunela od Zabjela do centra grada, kada su odlazili da prave podzemni prolaz do depoa Višeg suda.

Prema istim nezvaničnim informacijama, on im je bio kontakt tačka, pomagao im da nesmetano borave u Podgorici i obezbjeđivao im alat kojim su obili sudsku prostoriju.

Lisice na ruke stavljene su mu nakon što su ga policija i podgorički tužioci dokazima uvezali sa odbjeglim srpskim državljanima i Katarinom Baćović iz Podgorice.

Zbog sumnje da su umiješani u taj kriminalni posao, po nalogu Mugoše su, osim Mirotića i Katarine Baćović, uhapšeni i Ivica Piperović, Nikola Milačić i Marijan Vuljaj.

Jedan od osumnjičenih kopača tunela, Vladimir Erić iz Loznice, uhapšen je na aerodromu u Stokholmu, dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd.

Policija još traga za njegovim sugrađanima Dejanom Jovanovićem, Veljkom Markovićem i njegovim stricem Milanom Markovićem.

Bonus video: