Jovanović: Odluka suda potvrda da Piperović nije učestvovao u obijanju depoa

"Piperović nema veze sa tim i kao nevin ne treba da ispašta zbog tuđe sramote", rekao je advokat

16645 pregleda 9 komentar(a)
Jovanović, Foto: Boris Pejović
Jovanović, Foto: Boris Pejović

Odluka Vrhovnog suda da ukine pritvor jednom od osumnjičenih za obijanje depoa Višeg suda u Podgorici potvrda je stanovišta odbrane - da nema ni osnovane sumnje da je naš branjenik Ivica Piperović uopšte učestvovao u krivičnom djelu zbog kog je uhapšen, kazao je Vijestima jedan od njegovih pravnih zastupnika, advokat Stefan Jovanović.

"Iako još nije donijeta odluka o pritvoru za našeg branjenika, Ivicu Piperovića, vjerujemo da će i u njegovom slučaju biti identična, jer je on neosnovano uhapšen i zadržan u pritvoru. U njegovom slučaju nema ni osnovane sumnje - pretreseni su objekti koje koristi, prekopana bašta i nije pronađeno ništa što bi ga na bilo koji način povezalo sa tim krivičnim dijelom, a nije pronađeno isključivo iz jednog razloga - jer on sa tim krivičnim dijelom nema nikakve veze, što od početka tvrdi. Ipak, to za sudiju nije bilo od značaja, već mu je pritvor određen jer su osnovanu sumnju zasnoali na posrednom i nepotvrđenom kazivanju okrivljene Katarine Baćović, što je neprihvatljivo i u krajnjem je jasno da je u pritvoru nevin čovjek", rekao je Jovanović.

Advokat je dodao da je saglasan sa ocjenama da je obijanje depoa Višeg suda udar na pravosuđe i sramota za sistem - "Ali Piperović nema veze sa tim i kao nevin ne treba da ispašta zbog tuđe sramote".

Jovanović se oglasio nakon što su Vijesti jutros objavile da je odlukom Vrhovnog suda ukinut pritvor Predragu Mirotiću, jednom od osumnjičenih u slučaju "Tunel".

Bonus video: