Odloženo suđenje za ubistva Ilića i Kalezića

Veselin Kalezić je ubijen 19. novembra 2018. u podgoričkom naselju Stari aerodrom ispred kafića "Level". U njega je ispaljeno 10 hitaca, a kamere su snimile ubistvo

7258 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud u Podgorici, Foto: Luka Zeković
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud u Podgorici, Foto: Luka Zeković

Ponovljeno suđenje okrivljenom Marjanu Vujačiću, optuženom za ubistva Mila Ilića i Veselina Kalezića, stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljenog držanja oružja, koje je danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, pred specijalnim vijećem kojim predsjedava sudija Amir Đokaj, odložen je za 17. januar naredne godine, kazala je "Vijestima" advokatica Sanja Bojanović, punomoćnik oštećene porodice Ilić.

Dodala je da je advokat Damir Lekić, branilac okrivljenog Vujačića, kojem se sudi u odsustvu, podneskom zatražio odlaganje glavnog pretresa jer u zakonskom roku nije primio poziv za današnje ročište.

Apelacioni sud Crne Gore je ukinuo prvostepenu presudu Vujačiću, koji je u Višem sudu u Podgorici, bio osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina za sva krivična djela.

Okrivljeni Vujačić se nalazi u zatvoru u Vranju na izdržavanju kazne zatvora od 14 godina za ubistvo Jugoslava Cvetanovića.

Veselin Kalezić je ubijen 19. novembra 2018. u podgoričkom naselju Stari aerodrom ispred kafića "Level". U njega je ispaljeno 10 hitaca, a kamere su snimile ubistvo.

Bonus video: