Sindikat Uprave policije: Očigledno da je kod Đukića postojala namjera da liši života naše kolege

"Na ovaj način pojedine sudije, prilikom izricanja presuda licima sklona nasilju i drugim kriminalnim radnjama, nesvjesno daju dodatni motiv da nastavi sa nasilničkim ponašanjem, što svakako nije dobro ni za društvo u kojem živimo"

14002 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Sindikat Uprave policije pozvao je sve strukture sudske vlasti da u skladu sa zakonom, na adekvatan način odgovori na očigledne napade na policijske službenike i zaštiti njihov život.

Iz Sindikata Uprave policije reagovali su povodom presude Višeg suda u Podgorici kojom se Branislav Đukić iz Bara oslobađa od optužbe da je dana 4. oktobra 2020. godine pokušao da ubije policajce Aleksandra Đurđića i Sašu Kneževića u barskom lokalu "Makina Vučinića".

"Đukiću je danas Krivično vijeće sudije Milene Matović izreklo presudu kazne zatvora na tri godine za krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu B.J. iz Bara i nedozvoljeno držanje oružja, dok je zanemarena činjenica da je sa umišljajem pokušao da liši života dva policijska službenika na način što je iz pištolja ispalio četi hica u pravcu gdje su se isti nalazili, kojom prilikom je A.Đ. zadobio laku tjelesnu povredu u vidu rane razderine u predjelu spoljašnje strane desnog stopala", navodi se u saopštenju Sindikata Uprave policije.

Dodaju da je "očigledno da kod Đukića postojala namjera da liši života naše kolege koji su brzom reakcijom izbjegli teže ranjavanje sa tragičnim ishodom".

"Na ovaj način pojedine sudije, prilikom izricanja presuda licima sklona nasilju i drugim kriminalnim radnjama, nesvjesno daju dodatni motiv da nastavi sa nasilničkim ponašanjem, što svakako nije dobro ni za društvo u kojem živimo. Zbog toga još jednom izražavamo zabrinutost za sve rigidniji odnos prema policiji i apelujemo na nadležne organe da efikasno utvrde istinu ali i da najstrožije sankcionišu one koji ugrožavaju živote i zdravlje policijskih službenika, jer svaki građanin koji digne ruku na policijskog službenika, bez izuzetka, mora odgovarati za to učinjeno djelo. Za napad na policajca ne postoji opravdanje niti izgovor, to je krivično djelo za koje se počinilac mora odgovarati", navodi se u saopštenju.

Bonus video: