Pavićeviću i ostalima određeno zadržavanje

Baranin Đorđije Pavićević sumnjiči se za stvaranje kriminalne organizacije i šverc cigareta

87768 pregleda 64 reakcija 60 komentar(a)
Pavićević, Foto: Boris Pejović
Pavićević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.12.2023. 16:38h

Baraninu Đorđiju Pavićeviću određeno je zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), potvrdio je "Vijestima" njegov branilac, advokat Zoran Piperović.

Pavićević sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i šverc cigareta, a uhapšen je juče u akciji SDT-a.

Lisice na ruke stavili su mu pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja, koji su u istoj akciji uhapsili dvoje službenika Uprave prihoda i carina - Ivanu Kovačević i Veljka Đuričića, kao i bivšeg zaposlenog u Pavićevićevoj firmi Nikicu Kovačevića.

I njima je određeno zadržavanje do 72 sata.

"Tražio sam da se ne određuje zadržavanje, iz prostog razloga što Pavićević nema namjeru nigdje da se udaljava. Imao je vremena, da je htio, posebno nakon što je godinu i po dana Dritan Abazović trovao crnogorsku javnost o tome ko je sve švercer i ko nije. Da se našao prozvanim, Pavićević je mogao da napusti Crnu Goru. Pavićević je sam došao kolima u Odjeljenje bezbjednosti Podgorica. Rečeno mu je da će pritvorski osnov vjerovatno biti tačka 4 - težina krivičnog djela, jer mu se stavlja na teret da je osnovao kriminalnu organizaciju. Pročitano je ono što je tužiocu sporno. Pavićević je kazao da se u papirima koje je zaplijenio SPO nalazi sve ono što demantuje tvrdnje iz prijave. Inače, kazao sam to i novinarima, da sam zahvalan inspektorima SPO-a i tužiocu Radonjiću, na korektnom i profesionalnom odnosu i prema meni i prema okrivljenom Pavićeviću", rekao je Piperović "Vijestima".

Piperović
Piperovićfoto: Boris Pejović

Kazao je da će Pavićević u petak poslije 15 sati biti priveden sutkinji Suzani Mugoši.

VIDEO Privođenje Pavićevića u SDT

Prema saznanjima "Vijesti", pripadnici SPO su juče i danas pretresli više objakata u Baru, a među njima i više poslovnih i stambenih prostorija osumnjičenih, ali i prostorije Košarkaškog kluba Mornar iz Bara.

Bonus video: