Detalji pretresa u zgradi “Bemaxa“ u Podgorici: Pištolji Lazovićevi, municija “ničija“

Epilog dojave o lažnoj bombi i pretresu zgrade u podgoričkom naselju Tološi

70942 pregleda 145 reakcija 44 komentar(a)
Izuzeto oružje ide na vještačenje (ilustracija), Foto: Shutterstock
Izuzeto oružje ide na vještačenje (ilustracija), Foto: Shutterstock

Službenici policije pronašli su juče nekoliko pištolja i par hiljada komada municije, tokom pretresa dijela zgrade “Bemaxa” u podgoričkom naselju Tološi.

Akcija policije u tom slučaju počela je nešto oko 22 časa u srijedu, nakon, ispostaviće se, lažne dojave o bombama postavljenim u garaži i na petom spratu tog objekta.

Izvori Vijesti objašnjavaju da su policajci tokom prve kontrole uvidjeli da nema bombe, ali i da su potom tražili od Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici - da od suda pribave nalog za pretres, kako bi obavili detaljnu kontrolu.

Tada su, kaže sagovornik lista, u garaži pronašli zaključana dva sefa i ormarić, za koje su stanari tvrdili da ne znaju kome pripadaju.

Nakon što je stigao nalog da se sefovi obiju, predstavnik porodice uhapšenog policajca Petra Lazovića pojavio se sa ključevima sefa...

Bezbjednjak optužen za saradnju sa mafijaškom organizacijom Radoja Zvicera, navodno ima stan u toj zgradi.

Lazović
Lazovićfoto: Boris Pejović

Nakon što su otključali te trezore, policajci su pronašli dva pištolja, za koje nekadašnji tajni agent navodno ima dozvole.

“U ormariću tik pored sefova pronađeno je više hiljada komada municije. Ne zna se čija je, jer su svi stanari saopštili da nemaju ništa s tim... Izuzeti predmeti biće poslati na vještačenje”, saopštio je izvor Vijesti.

Specijalno državno tužilaštvo tereti Petra Lazovića da je kao službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost, privremeno raspoređen u policijski Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, radio za organizovanu kriminalnu grupu kavčani.

Početkom januara podigli su optužnicu protiv njega, odbjeglog policajca Ljuba Milovića, Radoja Zvicera, Slobodana Kašćelana, Radoja Živkovića, Nikole Spasojevića, Milana Vujotića, Duška Roganovića, Radovana Mujovića, Radovana Pantovića i Nikše Perovića.

Prema navodima optužnice, ta kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore djelovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji.

Optuženi se terete za više teških krivičnih djela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja.

U septembru 2023. godine SDT je Višem sudu u Podgorici dostavilo još jednu optužnicu kojom je obuhvaćen i taj uhapšeni bezbjednjak, a terete ga da je dio policijskog narkokartela, čiji članovi su osumnjičeni za više krivičnih djela.

Osim Lazovića, na spisku optuženih su i Zvicer, Milović, uhapšeni predsjednik Opštine Budva Milo Božović, uhapšeni pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević, nekadašnji policajac Mileta Ojdanić...

Bonus video: