Vojvodić se predao u Specijalnom tužilaštvu

Uhapšen još jedan član grupe osumnjičene za međunarodni šverc dvije i po tone kokaina

25608 pregleda 5 komentar(a)
Vojvodić stiže u SDT u pratnji advokata Lekića, Foto: BORIS PEJOVIC
Vojvodić stiže u SDT u pratnji advokata Lekića, Foto: BORIS PEJOVIC

Baranin Rade Vojvodić predao se juče policiji, nakon što je osumnjičen da je dio grupe što je prokrijumčarila dvije i po tone kokaina.

U zgradu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koje rukovodi slučajem, došao je u pratnji pravnog zastupnika, advokata Damira Lekića.

Lisice na ruke potom stavili su mu pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja.

Vijestima je prije par dana rečeno da je Zoran Drešić iz spuškog zatvora koordinirao aktivnostima grupe koja je na međunarodnom nivou švercovala narkotike.

Izvor lista rekao je da specijalni tužioci vjeruju da su organizovali tri takva prenosa tovara narkotika.

Vojvodić dolazi u SDT
Vojvodić dolazi u SDTfoto: Boris Pejović

Zbog sumnje da su učestvovali u krijumčarenju više od 2,5 tone kokaina i 59 kilograma metamfetamina, u ponedjeljak, 25. decembra uhapšeni su policajac Zoran Kovačević i crnogorski državljani Nenad Novović, Nedeljko Brkan i Milovan Burić.

Tada je objašnjeno da je Drešić već u zatvoru zbog drugih krivičnih djela, a da je potraga raspisana za Vojvodićem.

“Iz dokaza koje je prikupilo Specijalno državno tužilaštvo, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem, a uz pomoć Nacionalne kriminalističke agencije Ujedinjenog kraljevstva (NCA) i Agencije Evropske unije sa saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, proizlazi da su lica lišena slobode, sa jednim, koji je na izdržavanju kazne i jednim za kojim se traga, tokom 2020. i 2021. godine, postali članovi kriminalne organizacije formirane radi krijumčarenja opojnih droga, pa su, u više navrata, djelujući u okviru kriminalne organizacije, prokrijumčarili ukupno 2.563 kg kokaina i 59 kg metamfetamina, brodovima od Južne Amerike do Evrope i od Evrope do Australije”, stoji u tekstu Specijalnog državnog tužilaštva.

Baranin Drešić uhapšen je Velikoj Britaniji, nakon što je osuđen na 16 i po godina zbog više krivičnih djela. U oktobru 2014. godine izručen je Crnoj Gori i zatvorsku kaznu nastavio je da izdržava u Spužu.

Policajac Zoran Kovačević uhapšen je na radnom mjestu - u stanici Granične policije u Baru.

Izvor Vijesti kazao je da je taj službenik Uprave policije obavljao poslove inspektora u Graničnoj policiji, za primarnim zadatkom osmatranja akvatorijuma Crne Gore...

“... Sa sjedištem u Baru. Tu se sabiraju podaci sa radara i sa osmatračkih jedinica. On je taj posao navodno koristio i da bi dijelili podatke članovima kriminalne grupe kojoj je pripadao”, tvrdi jedan od sagovornika Vijesti.

U istoj akciji privremeno je oduzeto sedam luksuznih automobila i motocikl.

Bonus video: