U Baru i Budvi oduzeto skoro 16.000 pirotehničkih sredstava, krivična prijava protiv jedne osobe

"Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Budva su, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršili pretres jednog prodajnog objekta u vlasništvu M.V. (59), kao i stana i vozila koje ovo lice koristi, te tom prilikom pronašli i oduzeli 13.745 komada različitih vsta pirotehničkih sredstava"

7345 pregleda 2 komentar(a)
Petarde oduzete u Budvi, Foto: Uprava policije
Petarde oduzete u Budvi, Foto: Uprava policije

Policija je na području Bara i Budve u sklopu akcije "Petarda", oduzela skoro 16.000 priotehničkih sredstava, a protiv jedne osobe je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

"Barska policija je jutros u mjestu Pečurice kontrolisala vozilo marke 'VW Golf' kojim je upravljao S.K. (38) iz Bara, kojom prilikom su pronađena dva paketa pirotehničkih sredstava. Osim toga, barska policija je, postupajući po naredbi nadležnog suda, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.E. i tom prilikom pronašla i oduzela 2.060 petardi različitih vrsta i dva vatrometa", ističe se u saopštenju Uprave policije.

Petarde oduzete u Baru
Petarde oduzete u Barufoto: Uprava policije

U saopštenju se dodaje je o preduzetim radnjama obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji će se naknadno izjasnisti o pravnoj kvalifikaciji djela.

"Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Budva su, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršili pretres jednog prodajnog objekta u vlasništvu M.V. (59), kao i stana i vozila koje ovo lice koristi, te tom prilikom pronašli i oduzeli 13.745 komada različitih vsta pirotehničkih sredstava", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da je protiv M.V., po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: