Duško Šarić se predao srpskoj policiji

Njegov branilac, advokat Radoslav Baćović "Vijestima" je saopštio da se Šarić dobrovoljno stavio na raspolaganje pravosudnim organima Srbije

64217 pregleda 27 reakcija 14 komentar(a)
Duško Šarić (arhiva), Foto: Savo Prelević
Duško Šarić (arhiva), Foto: Savo Prelević

Pljevljak Duško Šarić predao se jutros srpskoj policiji, nakon čega je sproveden u posebnu pritvorsku jedinicu, saznaju "Vijesti".

Njegov branilac, advokat Radoslav Baćović "Vijestima" je saopštio da se Šarić dobrovoljno stavio na raspolaganje pravosudnim organima Srbije.

"Biće izveden pred sudiju za istragu, nakon čega ćemo vidjeti kakve ćemo dalje korake preduzeti", rekao je Baćović.

Šarića terete da je dio kriminalne grupe svog brata Darka Šarića, a Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije 19. jula 2022. godine donijelo je naredbu o proširenju istrage protiv grupe kojom su, osim dvojice Šarića, obuhvaćeni i Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Danilo Stojanović i Milutin Radovanović.

Darko Šarić i više osumnjičenih uhapšeni su u aprilu 2022. godine. Tom Pljevljaku stavljaju na teret da je organizovao ubistvo bliskog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru. Dio članova te kriminalne grupe uhapšen je u Hrvatskoj - tada su lisice na ruke stavljene Petru Ćosiću i Manuelu Vuliću, osumnjičenima da su učestvovali u likvidaciji Milovca.

Kriminalnu grupu Pljevljaka terete i da je trgovala narkoticima i organizovali podmetanje eksplozivne naprave ispod automobila svjedoka Gorana Nikolaševića...

Nepunih sat nakon što je Šarić ušao u policijsku stanicu, tamošnjim inspektorima predao se i Podgoričanin Milan Vučinić.

On se policiji predao u pratnji branioca, advokata Bojana Ječmenice..

Ječmenica je "Vijestima" kazao da će Vučinić sjutra biti saslušan po predlogu za određivanje pritvora.

Bonus video: