Predata optužnica protiv Jugoslava Raičevića

Viši sud prihvatio predlog specijalne tužiteljke i policajcu produžio pritvor

36815 pregleda 51 reakcija 12 komentar(a)
Jugoslav Raičević u policijskoj akciji (arhiva), Foto: Jelena Jovanović
Jugoslav Raičević u policijskoj akciji (arhiva), Foto: Jelena Jovanović

Specijalno državno tužilaštvo predalo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, optužnicu protiv policajca Jugoslava Raičevića, kojeg terete za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Portparol SDT-a, tužilac Vukas Radonjić, saopštio je "Vijestima" da je nakon izviđaja i istrage utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je Raičević, u 2020. godini, postao pripadnik kriminalne organizacije koju je organizovao Darko Šarić, a koja je djelovala u Crnoj Gori, Srbiji i drugim zemljama Evrope: "Radi vršenja krivičnih djela protiv života i tijela, javnog reda i mira i protiv službene dužnosti i drugih, a sve u cilju sticanja nezakonite dobiti, i da je, kao službenik Odsjeka za posebnu operativnu podršku, ostvarujući svoj zadatak i ulogu u kriminalnoj organizaciji, drugom članu organizacije, M. V., saopštavao lične podatke građana i druge do kojih je došao u vršenju ili u vezi sa vršenjem službe, odnosno o službenim radnjama koje je policija preduzimala u odnosu na pripadnike njihove, ali i u odnosu na pripadnike suprotstavljene kriminalne organizacije, bez pravnog osnova i službene potrebe".

Istovremeno, Raičeviću je Viši sud produžio pritvor, prihvatajući predlog specijalne tužiteljke.

Radonjić je objasnio da je protiv Šarića i pojedinih drugih pripadnika kriminalne organizacije za koju postoji osnovana sumnja i da je okrivljeni njen član, Javno tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije, u oktobru 2022. godine, podiglo optužnicu pred Specijalnim sudom u Beogradu, za više krivičnih djela.

Bonus video: