Bogdanović: Raičević ništa nije preduzeo povodom nezakonitog praćenja Bečića

"Pohvaljujem odlučne i hrabre akcije Specijalnog policijskog odjeljenja Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva u borbi protiv korupcije i kriminala unutar bezbjednosnog sektora"

17489 pregleda 17 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Luka Zeković
Bogdanović, Foto: Luka Zeković

Član Odbora za bezbjednost i odbranu i predsjednik kluba poslanika Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović kazao je da policajac Jugoslav Raičević ništa nije preduzeo povodom nezakonitog praćenja lidera Demokrata Alekse Bečića od strane, kako je naveo, visoko rangiranih članova kavačkog klana i pripadnika Uprave policije.

Specijalno državno tužilaštvo predalo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, optužnicu protiv Raičevića, kojeg terete za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

"Pohvaljujem odlučne i hrabre akcije Specijalnog policijskog odjeljenja Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva u borbi protiv korupcije i kriminala unutar bezbjednosnog sektora. Ovo je bitka za integritet naših institucija, bitka koja je od suštinskog značaja za budućnost naše države i sigurnost naših građana i bitka koju ćemo sigurno dobiti. Istovremeno, ovaj trenutak zahtijeva da se osvrnemo i na slučaj nezakonitog praćenja Alekse Bečića, od strane visoko rangiranih članova kavačkog klana i pripadnika Uprave policije, koji je ne samo alarmantan primjer zloupotrebe moći, već i simptom duboko ukorijenjenog problema u našem društvu. Službena zabilješka o ovom incidentu predata je direktno u ruke Jugoslava Raičevića, kao tadašnjeg nadležnog starješine, te s tim u vezi ne samo da ništa nije preduzeto, već osnovano sumnjamo da se radilo o organizovanoj akciji u kojoj su učestvovali pripadnici kriminalnog klana i pripadnici Uprave policije", naveo je Bogdanović.

Dodao je da ova situacija zahtijeva ne samo oštru reakciju, već i sveobuhvatni i sistemski pristup u rješavanju korupcije i kriminala unutar bezbjednosnih organa.

"Sada je više nego ikad važno da se obnovi povjerenje i vjera u naš bezbjednosni sistem, jačajući temelje pravne države i štiteći prava svih naših građana", zaključio je Bogdanović.

Bonus video: