ZBCG pozvao SDT da ispita da li sutkinja Mugoša ima veze sa kavačkim klanom

Oni su kazali da Novak Mugoša nakon današnje objave u "Vijestima" odmah treba da bude suspendovan i saslušan zbog njegovih veza sa kavačkim klanom

27064 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Lideri koalicije ZBCG., Foto: Luka Zeković
Lideri koalicije ZBCG., Foto: Luka Zeković

Iz koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) pozvali su Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da ispitaju da li sutkinja Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša ima veze sa kavačkim klanom.

Oni su reagovali nakon što su "Vijesti" danas objavile da je odbjegli policajac Ljubo Milović istraživao među pripadnicima organizovane kriminalne grupe kavački klan i njihovim saradnicima da li je neko od njih prodao snimak na kom se vidi kako se sin sutkinje Suzane Mugoše, Novak Mugoša, priprema za prijem u policiju - prebijanjem jastuka.

"Koalicija ZBCG poziva SDT da ispita današnje navode koji su objavljeni u “Vijestima” o mogućim vezama sudije Suzane Mugoše i Kavačkog klana. Nakon što su Petar Lazović i Ljubo Milović uz finansijsku logistiku Radoja Zvicera pokušali da podmire sudiju Seku Piletić kako bi liderima koalicije ZBCG bila potvrđena sramna prvostepena presuda koju je izreklo vijeće Suzane Mugoše, danas imamo još jedan flagrantni dokaz o sprezi kriminalnog klana sa sudijom Mugošom i članovima njene porodice", kazali su iz ZBCG.

Podsjećaju da su u jednom od ranijih saopštenja tražili od SDT-a da ispita navode da li je Mugoša u hotelu "Podgorica" imala sastanak sa Zoranom Lazovićem kako bi, kako su kazali, njenog sina Novaka Mugošu vratili iz Danilovgrada u Podgoricu gdje je bio po kazni premješten.

"A i ovom prilikom želimo potencirati način prijema Novaka Mugoše u SAJ bez konkursa i to u julu mjesecu 2018. godine, upravo u mjesecu kad je sudija Mugoša potvrdila status svjedoka saradnika Saši Sinđeliću, i na taj način verifokovala njegov lažni iskaz kao istinu", dodali su.

Oni su naglasili da očekuju da SDT odgovori da li je formiralo predmet protiv Mugoše nakon, kako su kazali, njene tvrdnje da je presuda Apelacionog suda kupljena u korist lidera ZBCG i da li je pomenuta sutkinja saslušana u svojstvu građanina ili osumnjičene.

"Izgleda je postalo sasvim prirodno da u nastavcima čitamo dokaze kako su pripadnici Kavačkog klana, kriminalizovani policajci, tužioci i sudije, bili spregnuti protiv nekadašnjeg DF- a, a sadašnje koalicije ZBCG, i to sve sa ciljem da lidere ovog saveza ili pošalju u zatvor ili likvidiraju", dodali su iz ZBCG.

Oni su ocijenili da je nakon današnje objave u "Vijestima" jasno da Novak Mugoša treba, kako su naveli, odmah da bude suspendovan i saslušan zbog, kako tvrde, njegovih veza sa kavačkim klanom, a njegova majka, odavno je, kako kažu, trebalo da bude procesuirana i isključena iz sudske organizacije.

"Međutim, ne da nije došlo do njenog procesuiranja, već je Suzana Mugoša sad kandidat za VDT-a, što predstavlja terminalnu fazu umiranja crnogorskog pravosuđa. A sin Novak Mugoša, umjesto jastuka, sad upotrebljava pendrek i pištolj po nalozima Ljuba Milovića. I onda dolazimo do čuvene rečenice Vesne Medenice, da nam je zbilja trebalo j….i majku četničku, jer smo se jedini usudili da se uhvatimo u koštac sa ovom kriminalnom hobotnicom čiji pipci još stežu Crnu Goru", zaključili su iz ZBCG.

Bonus video: