Dukaj: Hitno ispitati okolnosti incidenta u kojem napadnuti albanski državljani

"Crna Gora, nažalost, ima loše iskustvo jednog sličnog incidenta koji se dogodio početkom prošle godine, ali, na svu sreću, i mnogo dužu viševjekovnu tradiciju dobrosusjedstva, otvorenosti, srdačnosti i čojstva“

12411 pregleda 12 komentar(a)
Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave
Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave

Politički direktor Albanske alternative Maraš Dukaj pozvao je nadležne da hitno ispituju sve okolnosti incidenta u kojem je, prema objavama na društvenim mrežama, osam osoba u uniformama u Herceg Novom maltretiralo tri državljanina Albanije.

Dukaj je u izjavi dostavljenoj medijima pozvao nadležne organe da preduzmu mjere iz svoje nadležnosti i da o svim relevantnim detaljima što prije obavijeste javnost.

"Crna Gora, nažalost, ima loše iskustvo jednog sličnog incidenta koji se dogodio početkom prošle godine, ali, na svu sreću, i mnogo dužu viševjekovnu tradiciju dobrosusjedstva, otvorenosti, srdačnosti i čojstva“, kazao je Dukaj.

On je istakao da krivična djela ne čine ni narodi, ni institucije, nego pojedinci koji imaju ime i prezime.

Zato je, kako je kazao, nužno vinovnike hitno identifikovati, kako ne bi bilo ni pomisli o bilo kakvoj kolektivnoj krivici, a pogotovo ne politici.

"Ovo je suština onoga što sam prenio popodne zvaničnicima Albanije koji su me zvali interesujući se za ovaj nemili događaj“, dodao je Dukaj.

Bonus video: