Uhapšen Budvanin: Sam se ranio iz vatrenog oružja, pa lažno prijavio druge?

A.R. se sumnjiči za dva krivilna djela - nedozvoljeno držanje i nošenje vatrenog oružja i eksplozivnih materija, i lažno prijavljivanje

19895 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Budvanska policija uhapsila je sugrađanina A.R. (33) zbog sumnje da je počinio krivično djelo - nedozvoljeno držanje i nošenje vatrenog oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo - lažno prijavljivanje.

"Jutros je budvanska policija obaviještena od strane Dežurne službe Odjeljenja bezbjednosti Bar da je u prostorije Opšte bolnice Bar, na ukazivanje ljekarske pomoći, pristupio A.R. sa prostrijelnom ranom lijeve ruke, a koja je nastala upotrebom vatrenog oružja. On je u svojoj izjavi naveo da su mu povredu nanijela njemu dva nepoznata lica, koja su ga presrela u neposrednoj blizini njegove kuće", saopštila je Uprava policije.

Kako su kazali, na lice mjesta su odmah izašli službenici policije, a o događaju su obaviješteni Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru i Više državno tužilaštvo u Podgorici.

"Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a daljim istražnim mjerama i radnjama, kao i na osnovu pronađenih materijalnih dokaza, policija je došla do sumnje da je A.R. sam sebi nanio povredu vatrenim oružjem. Policija je, između ostalih tragova i dokaza koji su pronađeni u stanu A.R., pronašla i oduzela i određenu količinu municije. Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru je naložio da se A.R. liši slobode zbog sumnje da je izvršio gore navedena krivična djela", zaključuje policija.

Bonus video: