Advokati: Odluka suda potvrda da Piperović nema veze sa slučajem "Tunel"

"Pritisak politike nadležnom tužilastvu nije ni dao šansu da istragu sprovede do kraja na kvalitetan način", kazao je advokat Stefan Jovanović

11475 pregleda 22 reakcija 3 komentar(a)
Advokat Stefan Jovanović, Foto: Boris Pejović
Advokat Stefan Jovanović, Foto: Boris Pejović

Pravni zastupnici Ivice Piperovića, advokati Stefan Jovanović i Zoran Piperović, ocijenili su da je odluka Vrhovnog suda - da ne produži pritvor osumnjičenima za saučesništvo u obijanju depoa Višeg suda, potvrda njihovog stava da - okrivljeni Ivica Piperović nema veze sa predmetnim događajem.

Oni su se oglasili nakon što je Vrhovni sud jutros odbio zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici - da produže pritvor Piperoviću, Katarini Baćović, Nikoli Milačiću i Marijanu Vuljaju.

"Ne postoji niti jedan dokaz koji bi našeg branjenika doveo u vezu sa slučajem koji je kolokvijalno poznat kao 'Tunel'. Jasno je da predmetni događaj predstavlja udar na pravosuđe i sistem, ali za takav događaj ne treba da se odgovara po prinicipu 'bilo ko', već samo na osnovu dokaza koji daju osnovanu sumnju da je neko lice izvršilo krivično djelo. Osim toga, kao što to obično biva, pritisak politike nadležnom tužilastvu nije ni dao šansu da istragu sprovede do kraja na kvalitetan način", kazao je jedan od Piperovićevih branilaca, advokat Jovanović.

Četvoro osumnjičenih biće pušteni da se brane sa slobode, a krajem decembra pritvor je ukinut i petom osumnjičenom - Predragu Mirotiću.

Bonus video: