Ćeman: Nijedna grupa ili klan nisu imali moć natjerati me da iznevjerim principe i promijenim volju građana

"Moj obraz i integritet ostaju netaknuti pred svakim pokušajem manipulacije i pritiska", kazao je poslanik Demokrata

14636 pregleda 62 reakcija 29 komentar(a)
Ćeman, Foto: Demokratska Crna Gora
Ćeman, Foto: Demokratska Crna Gora

Poslanik Demokrata Albin Ćeman poručio je da nijedna grupacija ili klan nije imao moć da ga natjera da iznevjeri svoje principe i promijeni izbornu volju građana.

"S osjećajem dubokog ponosa i odanosti načelima demokratije, želim istaknuti da nijedna grupacija ili klan, unutar Crne Gore ili izvan njenih granica, nije imao moć da me natjera da iznevjerim svoje principe i promijenim izbornu volju građana. Moj obraz i integritet ostaju netaknuti pred svakim pokušajem manipulacije i pritiska. Kroz godine, svjedočili smo pritiscima i nepravdama kojima su bili izloženi pripadnici nacionalnih manjina, posebno pod vladavinom prethodnog režima i klanova koji su djelovali pod njihovom šapom", saopštio je Ćeman.

Kazao je da "ova bolna istorija" služi kao podsjetnik na "vječnu borbu za pravednost i jednakost".

"Izražavam svoje duboko gnušanje prema onima koji su se skrivali, ignorišući i ne reagujući na gnusne prijetnje koje su upućene bosnjačkom narodu od strane tih istih klanova. Tišina u takvim trenucima nije samo znak kukavičluka, već i indirektno odobravanje nasilja i diskriminacije. Oni koji su vodili u reakcijama i optužbama, a nisu se usudili suočiti s istinskim izvorom prijetnji, još više su doprinijeli nepravdi. Danas, više nego ikad, važno je zauzeti čvrst stav protiv takvih nepravdi i boriti se za budućnost naše zemlje. Naša kolektivna obaveza je da gradimo društvo u kojem svaki čovjek, bez obzira na svoju etničku ili nacionalnu pripadnost, živi s dostojanstvom i poštovanjem koje zaslužuje", zaključio je Ćeman.

Bonus video: