Određeno zadržavanje policajcu osumnjičenom da je pokušao da napastvuje djevojčicu

Uhapšeni policajac negirao krivično djelo, ali je odlučio da se u daljem toku postupka brani ćutanjem

19715 pregleda 52 reakcija 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Viša tužiteljka u Bijelom Polju Ljubinka Caković, nakon saslušanja, odredila je zadržavanje od 72 sata osumnjičenom policajcu D.L, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljene polne radnje.

To je Televiziji Vijesti potvrdio advokat osumnjičenog policajca Petar Pavićević.

On je rekao da je policajac negirao krivično djelo, ali je odlučio da se u daljem toku postupka brani ćutanjem.

Policija je uhapsila kolegu D.L. (54) zbog sumnje da je sinoć pokušao da napastvuje trinaestogodišnju djevojčicu u svom stanu, u jednom gradu na sjeveru države.

Portal Vijesti je objavio da je osumnjičeni policajac, kada je prolazila pored njegove kuće, pozvao djevojčicu da sa njegovom djecom gleda utakmicu, a onda pokušao da je poljubi. Djevojcica je nakon toga ispričala roditeljima šta se dogodilo, nakon čega je policajac uhapšen.

"Postupajući državni tužilac Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, nakon saslušanja odredio je zadržavanje u trajanju od 72 časa osumnjičenom D.L. iz Š, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćene polne radnje. Krivičnom prijavom je predstavljeno da je osumnjičeni D.L. dana 14.01.2024. godine, izvršio navedeno krivično djelo na štetu djeteta", saopštio je portparol tog tužilaštva Vladan Đalović.

Bonus video: