Knežević: Spreman sam da se predam uz određene uslove; Radonjić: Mora biti lišen slobode i stavljen u pritvor

"Ja nemam zašta da odgovaram, nigdje nisam bio odgovorno lice ni u bankama ni u tim kompanijama", rekao Knežević. Radonjić je Komneniću kazao da SDT ne može dati nijednom okrivljnom ili optuženom obećanje da neće biti uhapšen, navodeći da u Kneževićevoj situaciji "imamo više rješenje o određivanju prtivora više nacionalnim i međunardo potjernicama"

55001 pregleda 150 reakcija 97 komentar(a)
Knežević (arhiva), Foto: Savo Prelević
Knežević (arhiva), Foto: Savo Prelević

Biznismen Duško Knežević kazao je da je spreman da se preda i da dođe u Crnu Goru ako mu se dozvoli da ulazi i izlazi iz države, da se javlja redovno kad treba prema dogovoru koji bi postigao s tužilaštvom.

To je Knežević rekao za Televiziju Vijesti.

Portparol Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), specijalni tužilac Vukas Radonjić da će po potjernicama koje su raspisane za kneževićem on morati da se uhapsi i stavi u pritvor.

"Ja ću da se predam, da dođem i da mi se dozvoli da ulazim i izlazim iz Crne Gore, da se javljam redovno kad treba prema dogovoru koji bih postigao s tužilaštvom. Ja nemam zašta da odgovaram, nigdje nisam bio odgovorno lice ni u bankama ni u tim kompanijama", rekao je Knežević u razgovoru sa autorom emisije Načisto Petrom Komnenićem.

Poručio je i da ne želi da bude zaštićeni svjedok i da nema "za šta da odgovara".

"A sve dokaze koje imam protiv Mila Đukanovića i koje sam iznio do sada i prijavio spreman sam da dam", tvrdi Knežević.

Radonjić je Komneniću kazao da SDT ne može dati nijednom okrivljnom ili optuženom obećanje da neće biti uhapšen, navodeći da u Kneževićevoj situaciji "imamo više rješenje o određivanju prtivora više nacionalnim i međunardo potjernicama".

"Po tim potjernicama on će se morati lišiti slobode i staviti u pritvor. U slučaju da bude izručen, on će se istog mometa, od trenutka kad se pojavi u Crnu Goru, dovesti kod sudije za istragu dovesti na saslušanje. Nakon tog saslušanja sudija će odlučiti da li i dalje postoje osnovi da rješenje o priutvoru ostane na snazi i odrediti o eventualnom stavljanju ili trajanju pritvora", rekao je Radonjić.

U okviru emiije Načisto, Komnenić će goste u studiju pitati zašto je Duško Knežević u bjekstvu, a Slavoljub Stijepović na slobodi? Zašto je DPS samo prekršajno odgovarao i kakav je status bočnih afera - od prvog miliona do navodne Đukanovićeve kuće?

Gosti u studiju su: lider DNP-a i bivši šef odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević, civilni aktivista i jedan od organizatora protesta "Odupri se" Džemal Perović i novinar i direktor RTV Nikšić, Nikola Marković.

Bonus video: