Podgorica: Uhapšene dvije osobe, oduzete različite vrste droga

Osumnjičenima se na teret stavlja kriično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

8822 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija uhapsila je dvije osobe, nakon što su obavili pretrese na tri lokacije i tom prilikom pronašli i oduzeli različite vrste droga.

Uprava policije je saopštila da su pretresom stana i drugih prostorija koje koristi A.D. (42) pronašli i oduzeli 86 tableta sa liste opijata.

"Policija je od A.D. prikupila obavještenja na ove okolnosti i na okolnosti da je jednom licu starom 22 godine prodao 16 komada tableta sa liste opijata za iznos od 80 eura. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se A.D. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopštenju.

Uhapšen je i A.D. (40).

"Juče je izvršen i pretres stana i drugih prostorija koje koristi A.D. (40), kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 15 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine oko 185 grama i dva tzv. džointa, kao i drobilicu sa tragovima biljne materije. Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici A.D. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", dodaje se.

Obavljen je i pretre stana i drugih prostorija koje koristi M.V. (29). "Podgorička policija je pronašla i oduzela 11 žvakaćih guma 'amnesia kanabis', teglu sa ostacima biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, dva pakovanja rizli i dva korišćena tzv. džointa. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da mu se spisi predmeta dostave na ocjenu i mišljenje", kazala je policija.

Bonus video: