Uhapšene dvije osobe, ukrali oko 200 metara podzemnog kabla u Danilovgradu?

Krađa u Novom selu na štetu Crnogorskog Telekoma

10413 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Danilovgradska policija podnijela je krivičnu prijavu i uhapsila A.G. (21) iz Podgorice i E.B. (25) sa Kosova, zbog sumnje da su počinili tešku krađu na štetu Crnogorskog Telekoma.

Uprava policije je saopštila da su A.G. i E.B. 21. januara, oko 02.45 časova, zatečeni u mjestu Novo selo, odakle su, kako se navodi, ukrali oko 200 metara podzemnog kabla za telekomunikacije koji u sebi sadrži bakarne provodnike.

"E.B. se sa lica mjesta udaljio vozilom marke 'Seat' podgoričkih registarskih oznaka i uprkos davanju znaka za zaustavljanje od strane policijskih službenika Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, on se nije zaustavio. Međutim, usljed oštećenja na vozilu zaustavio se u naselju Stari Aerodrom u Podgorici. Nakon toga napustio je vozilo i udaljio se pješke u nepoznatom pravcu", navodi se u saopštenju.

Danilovgradska policija je, u saradnji sa kolegama iz Podgorice, juče pronašla E.B. na Koniku u Podgorici, nakon čega je doveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad.

"Sa događajem ja upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv A.G. i E.B. podnese krivična prijava i da se liše slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa", zaključuje policija.

Bonus video: