Odloženo suđenje optuženima za ubistvo Vujovića

Suđenje Vojvodiću i Đikanoviću odloženo zbog nedolaska advokata

4840 pregleda 2 komentar(a)
Viši sud u Podgorici (arhiva), Foto: Luka Zeković
Viši sud u Podgorici (arhiva), Foto: Luka Zeković

U Višem sudu u Podgorici, danas je za 12. februar odloženo suđenje Draženu P. Vojvodiću i Novici G. Đikanoviću, optuženima za svirepo ubistvo Vidaka Vujovića, zbog nedolaska advokata Damira Lekića, branioca okrivljenog Vojvodića.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni 31. marta 2023. godine, u mjestu Šteke, u Podgorici, na podmukao i svirep način, ubili Vujovića, na način što su po prethodnom dogovoru, namamili oštećenog, u nenaseljeni dio naselja Šteke, na nepristupačno mjesto. Tako što je Vojvoić, kako se navodi, koristeći njihovo poznanstvo odranije, vozilom marke „VW Golf V", istog dovezao na lice mjesta, i kada je oštećeni izašao iz vozila, u njegovom pravcu ispalio najmanje četiri projektila iz pištolja marke “CZ M57", od kojih su ga pogodila četiri projektila. I to tako što je između ispaljenih četiri projektila, Vujović bio živ i okrivljenom govorio “nemoj", za koje vrijeme je trpio tešku patnju i teški bol, što Vojvodić nije učinio, već je, kako piše u optužnici, nastavio da ispaljuje projektile u oštećenog.

Za to vrijeme je, navodi se u optužnici, Đikanović bio na licu mjesta i sve posmatrao, nakon čega je Vojvodić ispalio projektil koji je oštećenom nanio smrtonosne povrede usljed kojih je kod istog nastupila smrt. Nakon toga je zajedno sa Đikanovićem, dodaje se, polio benzinom i zapalio beživotno tijelo Vujovića, da bi potom zajedno napustili lice mjesta. Đikanović je 12. aprila 2023. u svojoj porodičnoj kući, u mjestu Farmaci, u Podgorici, bez odobrenja nadležnog organa držao sedam komada pištoljske municije.

Vojvodić se tereti da je počinio krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a Đikanović za krivično djelo teško ubistvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: