Nastavljeno ponovno suđenje Vujačiću: Svjedoci izjavili da nemaju saznanja o ubistvima

Svjedok Todor Vukčević ponovio je da je bio u šoku kada je čuo da je Vujačić optužen, a Popović da nema saznanja da je Vujačić bio umiješan

11219 pregleda 0 komentar(a)
Vujačić, Foto: Facebook
Vujačić, Foto: Facebook

U Višem sudu u Podgorici pred Specijalnim vijećem kojim predsjedava sudija Amir Đokaj, danas je nastavljeno ponovljeno suđenje okrivljenom Marjanu Vujačiću, optuženom za krivična djela teško ubistvo Mila Ilića i Veselina Kalezića, stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljenog držanja oružja.

Apelacioni sud Crne Gore je ukinuo prvostepenu presudu Vujačiću, koji je u Višem sudu u Podgorici, bio osuđen na jedistvenu kaznu zatvora od 20 godina za sva krivična djela.

Svjedok Todor I. Vukčević iz Golubovaca, ostao je kod svoje ranije izjave koju je dao na suđenju u oktobru 2021. godine, da je bio u šoku kada je čuo da je Vujačić optužen. Naveo je da je kum sa Marjanom, te da su se družili često.

“Nakon što je otišao u Italiju, vratio se i od tada smo se udaljili i distancirali. Nismo se družili često kao ranije. I nakon što se vratio, družili smo se, ali ne kao ranije. Ja sam formirao porodicu, a on je bio momak. Nakon dan - dva od ubistva Mila Ilića, sjedjeli smo u kafiću i komentarisali. Rekao je da ga ne poznaje, a meni je Ilić bio poznat sa društvene mreže instagram”, kazao je svjedok.

Dodao je da je Vujačić radio za platu, ali da mu nije poznato koliku je platu i da je uvijek je nešto dugovao.

Odgovarajući na pitanja branioca okrivljenog Marjana Vujačića, advokata Damira Lekića, svjedok je rekao da ni po čemu nije mogao da zaključi, niti mu je bilo šta na to ukazivalo, niti uopšte može nešto da ukazuje, da okrivljeni Vujačić ima veze sa tim krivičnim djelima.

Danas je svjedočio i Rade Popović, koji je ranije bio optužen da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, te pomaganje u ubistvima Kalezića i Ilića. Viši sud ga je oslobodio od optužbe u nedostatku dokaza. Apelacioni sud je potvrdio oslobađajuću presudu Popoviću.

Popović je izjavio da nema ni posrednih ni neposrednih saznanja da je Marjan Vujačić na bilo koji način umješan u izvršenju teških krivičnih djela. Odgovarajući na pitanja branioca advokata Lekića, naveo je da Marjana Vujačića poznaje samo po primjernom ponašanju i vladanju, nikako drugačije, te da okrivljeni Vujačić nema nekih poroka, kao i da u vremenu njihovog druženja ni najmanja okolnost nije ukazivala niti ukazuje da taj okrivljeni ima veze sa krivičnim djelima. Naveo je da su se svakodnevno družili ujutro od od sedam do osam na kafi prije radnih obaveza.

Saslušan je vještak telekomunikacione struke Predrag Boljević, koji je u cjelosti ostao pri svom ranije pisanom nalazu i mišljenju te ranije datim usmenim izjašnjenima na ročištu glavnog pretresa. Tužilac, odbrana i punomoćnica oštećene porodice Ilić, advokatica Sanja Bojanović nisu imali primjedbi na izjašnjenje vještaka.

Prema navodima optužnice, Vujačić je na podmukao način i iz niskih pobuda ubio Kalezića u oktobru 2018, odnosno aprilu 2019. godine.

Bonus video: