Krivične prijave protiv Nikšićana: Prijavili nestanak vozačke dozvole, one bile oduzete u drugoj državi?

Prijave podnijete protiv M.Đ. (22) i S.P. (32)

6038 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Nikšićka policija podnijela je tamošnjem Osnovnom tužilaštvu krivične prijave protiv sugrađana M.Đ. (22) i S.P. (32) koji se terete da su počinili dva krivična djela - navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

"Krivična prijava je podnijeta protiv M.Đ. (22) iz Nikšića. On je, kako se sumnja, navedeno djelo počinio tako što je doveo u zabludu nadležni organ, Ministarstvo unutrašnjih poslova – Područnu jedinicu za Upravne poslove, državljanstvo i strance Nikšić, a na način što je ovom organu podnio zahtjev za prijavu nestanka njegove vozačke izdate u PJ Nikšić, iako mu je ona prethodno oduzeta od strane saobraćajne policije u Berlinu, a zbog sumnje da je u pitanju falsifikat. Nakon podnošenja zahtjeva, od strane nadležnog organa izdata mu je druga vozačka dozvola", saopštila je Uprava policije.

"Takođe, službenici nikšićke policije su podnijeli krivičnu prijavu protiv S.P. (32) iz Nikšića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. S.P. je, doveo u zabludu nadležni organ, Ministarstvo unutrašnjih poslova - Područnu jedinicu za Upravne poslove, državljanstvo i strance Nikšić, na način što je ovom organu podnio zahtjev za prijavu nestanka njegove vozačke dozvole izdate u PJ Nikšić, iako mu je ona prethodno oduzeta od strane saobraćajne policije u Berlinu, a zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Nakon podnošenja zahtjeva, od strane nadležnog organa izdata mu je druga vozačka dozvola", navodi policija.

Bonus video: