Ministarstvo pravde: Milović nikad nije primio stav ANB-a o Camgozu

"Ministarstvo pravde, shodno navedenom, ne može uvažiti stav koji nije dostavljen, ili stav za koji ne znamo ni da postoji", navodi se u reagovanju

13330 pregleda 20 komentar(a)
Milović, Foto: Luka Zeković
Milović, Foto: Luka Zeković

Ministarstvo pravde tvrdi da im Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) nije dostavila mišljenje da državljanin Turske Binali Camgoz ugrožava nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

U reagovanju dostavljenom "Vijestima" piše:

"U cilju istinitog informisanja javnosti Ministarstvo pravde ističe da je u tekstu pod naslovom 'Milović nije uvažio stav ANB-a: Camgoz ugrožava nacionalnu bezbjednost' objavljena netačna informacija da ministar pravde, Andrej Milović, nije uvažio stav Agencije za nacionalnu bezbjednost 'da državljanin Turske Binali Camgoz predstavlja opasnost po nacionalnu bezbjednost Crne Gore'.

"Naglašavamo da ministar pravde Andrej Milović nikada nije primio nikakav stav ANB-a o pomenutom slučaju, kao i da Ministarstvo pravde, ministar ili bilo koji drugi ovlašteni službenik Ministarstva pravde nisu održali sastanak sa ANB na tu temu. Ministarstvo pravde, shodno navedenom, ne može uvažiti stav koji nije dostavljen, ili stav za koji ne znamo ni da postoji jer kako Ministarstvo pravde, tako ni ministar Andrej Milović nikada niti jedno jedino slovo nisu dobili povodom slučaja Binali Čamgoza", navodi se u reagovanju.

Iako u reagovanju tvrde da u tekstu piše da Milović nije uvažio stav ANB-a, to se u članku objavljenom u "Vijestima" nigdje ne navodi. "Milović nije uvažio stav ANB-a" nadnaslov je teksta u današnjem štampanom izdanju "Vijesti", dok je naslov na portalu glasio: "Milović nije uvažio stav ANB-a: Camgoz ugrožava nacionalnu bezbjednost".

Bonus video: