Pretresi u zatvorima: U pritvoreničkoj sobi četiri telefona

Dvadesetak mobilnih telefona oduzeto pretresima u spuškom i bjelopoljskom zatvoru

22690 pregleda 8 komentar(a)
Zatvorski policajci svakodnevno pretresaju ćelije (Ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC
Zatvorski policajci svakodnevno pretresaju ćelije (Ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

Dvadesetak mobilnih telefona oduzeto je pretresima u spuškom i bjelopoljskom zatvoru, u posljednjih nešto više od mjesec, saznaju “Vijesti”.

Prema nezvaničnim saznanjima, četiri mobilna telefona pronađena su i oduzeta juče pretresom ćelije u Istražnom zatvoru u kojoj boravi šest pritvorenih pripadnika organizovane kriminalne grupe kavački klan.

U istoj ćeliji zatvorski policajci tokom minulog vikenda pronašli su i oduzeli punjače i USB kablove.

Pritvorenici D. A., P. M., I. P., B. P., D. B. i P. Đ. u čijoj sobi su pronađeni mobilni telefoni razmješteni su u druge pritvorske prostorije, odnosno, razdvojeni su, rečeno je “Vijestima”.

Nekoliko dana prije toga, takođe u Istražnom zatvoru, dva mobilna telefona pronađena su i oduzeta pretresom pritvoreničkih soba u kojima su pripadnici škaljarskog klana.

Sagovornik “Vijesti” kazao je da su zatvorski policajci tokom vikenda pretresali i druge organizacione jedinice Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Tokom pretresa dva mobilna telefona pronađena su i oduzeta u “kavačkoj” sobi u Zatvoru za duge kazne.

Sagovornik “Vijesti” kazao je da su prošle sedmice dva uređaja zaplijenili i u Zatvoru Bijelo Polje.

Telefoni oduzeti u bjelopoljskom zatvoru
Telefoni oduzeti u bjelopoljskom zatvorufoto: Vijesti

“Od decembra je oduzeto oko 20 mobilnih telefona, a i spriječen je unos uređaja u zatvor. Takođe, spriječen je pokušaj ubacivanja mobilnih telefona dronom”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Prema nezvaničnim saznanjima lista, akcija pokrenuta tokom minulog vikenda, koja je rezultirala oduzimanjem šest mobilnih telefona, rađena je u koordinaciji sa Ministarstvom pravde.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) nezvanično je rečeno da njihovi službenici sprovode planirane aktivnosti u cilju očuvanja bezbjednosti u svim organizacionim jedinicama.

“Pretresi soba u kojima borave pritvorena i osuđena lica rade se u kontinuitetu, a takođe radi se i na sprečavanju unošenja i/-ili ubacivanja bilo kakvih nedozvoljenih stvari. Riječ je o kontinuiranim aktivnostima na kojima će se i u narednom periodu insistirati”, kazao je isti sagovornik.

Bonus video: