Bečić: Vrijeme pošteđenih i zaštićenih je prošlost

"Sa državom se više niko neće igrati, niti će od države bilo ko biti jači", kazao je Bečić povodom akcije hapšenja državljanina Turske Binalija Camgoza

4386 pregleda 17 komentar(a)
Bečić, Foto: Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore
Bečić, Foto: Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore

Potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove i koordinator Biroa za operativnu koordinaciju Aleksa Bečić pozdravio je današnju akciju hapšenja državljanina Turske Binalija Camgoza.

Camgoz je 6. jula 2022. godine uhapšen u Podgorici, a iz Uprave policije tada je saopšteno da je kod sebe imao falsifikovani pasoš u kom je upisano ime Mehmet Ali Bayhan.

Camgoz je navodno vođa organizovane kriminalne grupe, a prema pisanju turskih medija, u krivični dosije upisani su mu razni zločini, ubistva, ranjavanje, otmica, pritvor, iznuda i mučenje počinjeni u Izmiru i okolini, nezakonita naplata čekova i obveznica...

"Čestitke Sektoru za borbu protiv kriminala (SBPK) na čelu sa pomoćnikom direktora UP Lazarom Šćepanovićem, za današnje procesuiranje i hapšenje Binalija Camgoza umjesto za njega očekivane slobode, lica koje nadležni organi Turske terete za izvršenje niza najtežih krivičnih djela, kao i za veliki broj akcija SBPK-a prethodnih dana od Rožaja do Cetinja kojima su razbijani lanci krijumčarenja cigareta, ali i procesuirani određeni službenici MUP-a", rekao je Bečić.

Dodao je da bez obzira na sve izazove, deficite i opstrukcije, da se svakodnevno konkretnim djelima potvrđuje da, nema privilegovanih i da počinioci krivičnih djela i članovi kriminalnih organizacija, sa pravom osjećaju strah od države.

"Vrijeme pošteđenih i zaštićenih je prošlost. Sa državom se više niko neće igrati, niti će od države bilo ko biti jači", kazao je Bečić.

Bonus video: