Gazivoda: Policajac je, a ne vještak, konstatovao da je moj sin preminuo nakon što su u njega ispaljeni hici

Andrija Gazivoda ubijen je 17. februara 2020, a kao saizvršioce te likvidacije Specijalno državno tužilaštvo označio je Filipa Ivanovića i Velibora Stanišića, dok su Nikola Martinović i Boban Sjekloća optuženi za pomaganje

20714 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Policajac je, a ne vještak, konstatovao da je Andrija Gazivoda preminuo nakon što su u njega ispaljeni hici, rekao je u sudnici Višeg suda otac ubijenog Cetinjanina, Vaso Gazivoda.

On je svjedočio pred vijećem sudije Almira Đokaja, pred kojim se desetočlanoj kriminalnoj grupi sudi zbog ubistava Gazivode i Pera Muhadinovića na Cetinju 2020. godine, i za planiranje likvidacija Vasa Gazivode, Miloša Jovanovića, Kića Paovića, Aleksandra Jabučanina.

Specijalno državno tužilaštvo tereti Vladana Radomana i Filipa Ivanovića da su formirali kriminalu organizaciju odgovornu za te zločine.

Na optuženičkoj klupi su i Velibor Stanišić, Nikola Martinović, Boban Sjekloća, Ilija Ivanović, Mitar i Ilija Milanović, Stevan Đurišić i Miloš Joković.

Ta kriminalna ekipa je, prema tvrdnjama policije, dio organizovane kriminalne grupe škaljarski klan.

Vaso Gazivoda rekao je u sudnici da je tužilački zapisnik o izvršenom uviđaju "pun grešaka".

"U zapisnik nisu unijeti podaci da je policajac Kokotović bio na licu mjesta", pojasnio je.

Andrija Gazivoda ubijen je 17. februara 2020, a kao saizvršioce te likvidacije Specijalno državno tužilaštvo označio je Filipa Ivanovića i Velibora Stanišića, dok su Nikola Martinović i Boban Sjekloća optuženi za pomaganje.

Jedan od svjedoka oštećenih, Cetinjanin Aleksandar Jabučanin, saopštio je da više ne želi da učestvuje u postupku, ali i da lično poznaje jednog od optuženih - Filipa Ivanovića.

Tvrdi i da je porodicu tog optuženog pomagao "finansijski i moralno", ali i da je tog sugrađanina posjećivao u zatvoru.

"Ja samo pokušavam da zaboravim sve ovo, iako imam porodičnih problema došao sam na suđenje kako me policija ne bi tražila", dodao je Jabučanin.

On je sudu saopštio da više ne želi da učestvuje u postupku.

Njegova supruga, Ivana Bulatović, saopštila je ranije tužiocu - da površno poznaje Ivanovića, i da je taj Cetinjanin dolazio na rođendan njihovog sina kada u državi nije bio Jabučanin.

Svjedok Srđan Kaluđerović kazao je na današnjem suđenju da se često družio sa nastradalim Perom Muhadinovićem.

"Kao i skoro svako jutro ja i Pero smo bili zajedno, u jednom momentu on je krenuo do prodavnice koja je bila udaljena možda kilometar, nedugo nakon toga čuli smo eksploziju i Baćko koji je bio tu je dobio poziv u kojem mu je saopšteno da je nastradao Pero", rekao je Kaluđerović.

Direktnim izvršiocima ubistva Muhadinovića Specijalno državno tužilaštvo označilo je Filipa Ivanovića i Nikolu Martinovića.

Suđenje se nastavlja sjutra.

Bonus video: