Saičić: Monah pomogao krivolovcima, telefon mi oteo i bacio u jezero

Šef Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero Vuk Saičić rekao da su u sinoćnjoj akciji povrijeđeni on i njegov kolega Marko Gluščević

57643 pregleda 164 reakcija 114 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Krivolovcima koji su sinoć napali i povrijedili dvojicu nadzornika Nacionalnog parka Skadarsko jezero pomogao je i monah iz manastira Kom, izvjesni Filip.

To je za "Vijesti" saopštio šef Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero Vuk Saičić, dodajući da su u sinoćnjoj akciji povrijeđeni on i njegov kolega Marko Gluščević.

Objasnio je da su, nakon ponoći, na jezeru prvo primijetili agregat, a kada su krenuli gliserom ka njemu, vidjeli su da dva krivolovca iz čuna ostima izlovljavaju ribu.

"Jednoga smo prepoznali kao Prenkića, a drugi sa njim bio je u dukserici vatrogasaca. Izdali smo upozorenje, o koje su se oni oglušili i krenuli da bježe. Stigli smo ih nakon kilometar i pokušali da ih zadržimo. Tada smo dobili i udarce veslima, ja u predjelu vrata, a kolega Gluščević u predjelu rebara. Jedan od njih je ostima krenuo da me ubode i ubo me u predjelu lijeve podlaktice. Tada je čunom prošao monah Filip i počeo da nam prijeti, optužujući nas da mi radimo sa drogom preko jezera i da nećemo dugo. Izvadio sam telefon da ga snimim, on mi je prišao, oteo telefon i bacio ga u jezero. Potom su skupa pobjegli u uski dio među šiblje, kroz koji mi nismo mogli gliserom da prođemo, jer je veći", kazao je Saičić "Vijestima".

Objasnio je da su nakon toga pošli na ukazivanje ljekarske pomoći, a potom i u policiju.

Bonus video: