Uhapšeni Prenkić i Klikovac, osumnjičeni za napad na lovočuvare i nezakonit lov

Dvojica osumnjičenih za krivolov krivično će odgovarati zbog napada na šefa nadzorničke službe Vuka Saičića i njegovog kolegu Marka Gluščevića

70337 pregleda 80 reakcija 78 komentar(a)
Odjeljenje bezbjednosti Podgorica, Foto: Boris Pejović
Odjeljenje bezbjednosti Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.02.2024. 19:11h

Dvojica osumnjičenih za napad na nadzornike Nacionalnog parka (NP) Skadarsko jezero - Vojin Prenkić (31) i Dušan Klikovac (42) uhapšeni su i privedeni u podgoričko Odjeljenje bezbjednosti, saopšteno je Vijestima iz više izvora iz Uprave policije.

Prvobitna informacija da je priveden i monah manastira Kom, izvjesni Filip,nije zvanično potvrđena.

Prema istim informacijama Prenkić i Klikovac krivično će odgovarati zbog napada na šefa nadzorničke službe Vuka Saičića i njegovog kolegu Marka Gluščevića.

Zbog uništenja telefona šefa Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero i prijetnji izrečenih nadzornicima, prekršajno će odgovarati monah.

Vijesti nezvanično saznaju da se uhapšenima Prenkiću i Klikovcu na teret stavljaju krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nezakonit ribolov.

Prenkić i Klikovac uhapšeni su zbog napada na lovočuvare i nezakonitog lova.

Njih dvojica osumnjičeni su da su sinoć, nešto nakon ponoći, veslima i ostima napali nadzornike na Skadarskom jezeru Vuka Saičića i Marka Gluščevića.

Nadzornici Nacionalnog parka Skadarsko jezero napadnuti su sinoć, a krivolovci su jednog od njih pokušali da probodu ostima.

Prema saznanjima Vijesti, incident se dogodio u rejonu Pijeske.

Navodno, nakon što im se šef nadzorničke službe Vuk Saičić legitimisao, i tražio da to i oni učine, dvojica krivolovaca prvo su krenuli da bježe, a potom su napali Saičića i ekipu JPNP Skadarsko jezero.

Saičić je Vijestima rekao da je krivolovcima pomogao i monah iz manastira Kom, izvjesni Filip.

Iz manastira Kom su rekli da njihov monah nije bio u društvu osoba koje su imale incident sa lovočuvarima, te da nije oteo telefon Saičiću.

Iz Uprave policije je zvanično saopšteno da su uhapšene dvije osobe zbog napada na zaposlene u Službi zaštite NP Skadarsko jezero.

"U odnosu na napad na zaposlene u Službi zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero policjski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica lišili su slobode dva lica. Naime, od V.P. (30) i D.K. (41) iz Zete prikupljena su obavještenja na zapisnik u odnosu na gore pomenuti događaj, te je sa svim upoznat tužilac po čijem su nalogu lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nezakonit ribolov i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", puše u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da će se u odnosu na treću osobu koje je učesnik događaja, cijeniti postojanje prekršajne odgovornosti budući da se u odnosu na radnje te osobe tužilac izjasnio da ne postoje elementi krivičnog djela.

Iz Uprave policije je ranije saopšteno da je podgorička policija identifikovala osobe koje su u subotu uveče fizičke napale zaposlene u Službi zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero.

Bonus video: