Poslovni partner Do Kvona izručen iz Crne Gore u Južnu Koreju

Do Kvon i Hond Čan Jun uhapšeni su 23. marta prošle godine na podgoričkom Aerodromu, dok su pokušavali da se ukrcaju u avion privatne kompanije “Alliance Jet”, spreman za let do Dubaija

38221 pregleda 86 reakcija 34 komentar(a)
Detalj sa podgoričkog aerodroma: Izručenje Hond Čan Juna, Foto: Ministarstvo pravde
Detalj sa podgoričkog aerodroma: Izručenje Hond Čan Juna, Foto: Ministarstvo pravde

Državljanin Južne Koreje Hond Čan Jun izručen je iz Crne Gore u Južnu Koreju.

"Danas je iz Crne Gore u Južnu Koreju izručen J.C.H., državljanin Južne Koreje, a shodno rješenju koje je donijelo Ministarstvo pravde Crne Gore. Ovo lice je lišeno slobode u Crnoj Gori 23. marta 2023. godine na Aerodromu Podgorica po međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisao Interpol Seul i to zajedno sa D.H.K., da bi nakon što je odslužio kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca u Crnoj Gori zbog izvršenog krivičnog djela falsifikovanje isprave, izručen iz Crne Gore", saopšteno je iz Uprave policije.

Hond Čan Jun je poslovni partner kralja kriptovaluta Do Kvona.

Do Kvon i Hond Čan Jun uhapšeni su 23. marta prošle godine na podgoričkom Aerodromu, dok su pokušavali da se ukrcaju u avion privatne kompanije “Alliance Jet”, spreman za let do Dubaija.

"J.C.H. od strane službenika NCB Interpol Podgorica i Posebne jedinice policije danas predat nadležnim pravosudnim i policijskim organima Južne Koreje, radi vođenja krivičnog postupka zbog više krivičnih djela koje se odnose na prevaru u finansijsko investicionim uslugama, ulaganjima i tržištu kapitala za koje je zaprijećena doživotna kazna zatvora u Južnoj Koreji", piše u saopštenju Uprave policije.

Ministar pravde Andrej Milović se na Tviteru oglasio povodom ovog izručenja.

Bonus video: