Prenkiću i Klikovcu zadržavanje do 72 sata, negirali da su napali lovočuvare

Prenkić i Klikovac uhapšeni su juče zbog sumnje da su preksinoć napali dvojicu lovočuvara Nacionalnog parka Skadarsko jezero, Vuka Saičića i Marka Gluščevića i lakše ih povrijedili

12169 pregleda 82 reakcija 19 komentar(a)
ODT Podgorica, Foto: Luka Zeković
ODT Podgorica, Foto: Luka Zeković

Zećanima Vojinu Prenkiću i Dušanu Klikovcu nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Podgorici određeno je zadržavanje do 72 sata, saznaje TV Vijesti.

Oni su negirali da su počinili krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nezakonit lov.

Prenkić i Klikovac uhapšeni su juče zbog sumnje da su preksinoć napali dvojicu lovočuvara Nacionalnog parka Skadarsko jezero, Vuka Saičića i Marka Gluščevića i lakše ih povrijedili.

Zbog toga što je učestvovao u incidentu na jezeru, prekršajno će odgovarat monah Filip iz manastira Kom, koji je, prema tvrdnjama Saičića, vrijeđao nadzornike, prijetio im, a potom od njega i oteo telefon kojim ga je snimao i bacio ga u jezero.

Iz manastira Kom juče je saopšteno, da njihov monah nije bio u društvu Prenkića i Klikovca i da je samostalno ribario u trenutku incidenta, da nije nikome prijetio, niti oteo telefon Saičiću, već da je reagovao kada je čuo pozive u pomoć i prišao da bi pomogao, te da je njegovo prisustvo doprinijelo da se incident završi.

Bonus video: