Tivćanin nije izvršio samoubistvo niti je ubijen

Više državno tužilaštvo u Podgorici saopštilo je "Vijestima" da je ovaj predmet još u fazi izviđaja, i navelo šta je urađeno do sada, uključujući i to da im je dostavljen obdukcioni zapisnik

46090 pregleda 94 reakcija 0 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković

Tivćanin D.S. (44) nije 19. januara izvršio samoubistvo niti je ubijen, nego je njegova smrt "zadesnog porijekla", saopštila je "Vijestima" njegova porodica.

"Nama je predočen nalaz sa obdukcije u kojem stoji da je riječ o "smrti zadesnog porijekla", rekao je član porodice pokojnog D.S.

U sudskoj medicini, smatra se da je smrt koja nastaje kao posljedica povrede nasilna smrt, koja po porijeklu može biti, zadesna, samoubilačka i ubilačka.

Više državno tužilaštvo u Podgorici saopštilo je "Vijestima" da je ovaj predmet još u fazi izviđaja, i navelo šta je urađeno do sada, uključujući i to da im je dostavljen obdukcioni zapisnik.

"Od strane tužilaštva i Uprave policije obavljen je uviđaj na licu mjesta, izuzeti su pronađeni tragovi, koji će biti predmeti određenih vještačenja, te izdata naredba za obdukciju tijela, koji obdukcioni zapisnik je dostavljen ovom tužilaštvu. Takođe, od strane tužilaštva upućeno je više zahtjeva Višem sudu u Podgorici za izdavanje naredbi za pretres stana i drugih prostorija, kao i vozila, mobilnih telefona i pribavljanje listinga poziva, a u daljem toku postupka preduzeće se i druge neophodne mjere i radnje za kojima se ukaže potreba, a sve u cilju rasvjetljavanja predmetnog događaja i donošenja odluke u predmetu", navodi se u odgovorima rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva.

Izvinjenje

Vijesti se izvinjavaju porodici pokojnog D.S., zato što su neki njeni članovi za tragediju saznali sa našeg portala, kao i zbog objavljivanja informacije da je moguce riječ o samoubistvu ili ubistvu, što se kasnije pokazalo netačnim, bez obzira što su našim novinarima takve informacije dali istražitelji, prenoseći svoje prve utiske sa lica mjesta.

Bonus video: