Optuženi čekaju termin za sudnicu: Odgođeno suđenje okrivljenima za dvostruko ubistvo na Veruši

Suđenje je odgođeno na zahtjev branioca, advokata Danila Mićovića, zbog službenog odsustva

8399 pregleda 3 komentar(a)
Hapšenje osumnjičenih za ubistvo na Veruši, Foto: SAVO PRELEVIC
Hapšenje osumnjičenih za ubistvo na Veruši, Foto: SAVO PRELEVIC

Na zahtjev advokata Danila Mićovića, odgođeno je juče suđenje okrivljenima za ubistva Nemanje Prelevića (28) i Danila Pekovića (20) na Veruši 17. oktobra 2020. godine.

Za taj zločin pred podgoričkim Višim sudom odgovaraju Marko Zekić i još osam osoba.

“Suđenje je odloženo na zahtjev branioca, advokata Danila Mićovića, zbog službenog odsustva. Nije određen novi termin”, izjavila je Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću.

Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv osmočlane kriminalne organizacije okrivljenog Marka Zekića, koji se nalazi u bjekstvu.

Osim Zekića, optuženi su i Miomir Đukić, Dragan Biletić, Vasilije Đukić, Mirčeta Mihailović, Nenad Miličić, Goran Milašinović, Branislav Ivanović i Dragan Tarić.

Prema prikupljenim dokazima, Marko Zekić, Đukić i Mihailović su 17. oktobra 2020. godine u mjestu Uvač, sa umišljajem i po prethodnom dogovoru zajedno ubili Prelevića i Pekovića.

Teško ubistvo dvojice Podgoričana umišljajno stvaranjem uslova i otklanjanjem prepreka pomogli su Milašinović, Biletić, Ivanović i Miličić. Zadatak dijela grupe bio je da prate kretanje Prelevića i Pekovića kako bi odredili najpovoljnije mjesto i vrijeme za njihovu likvidaciju.

“Nakon što su doznali da će mete 17. oktobra biti u kući Prelevića u mjestu Uvač, tu su informaciju saopštili Zekiću, Đukiću i Mirčeti Mihailoviću koji su se uputili ka Veruši”, piše u optužnici. Dodaje se da je Mirčeta Mihailović predao automatsku pušku i pištolj Zekiću i Đukiću koji su nakon kraće rasprave na vratima vikendice ubili Prelevića ispalivši u njega više projektila u glavu i gornji dio tijela. Nakon što su ubili Prelevića, ušli su u vikendicu i ubili Pekovića.

Transkripti Skaj aplikacije koju su koristili pripadnici ove kriminalne organizacije otkrili su da je ubistvo Prelevića i Pekovića planirano nekoliko mjeseci ranije.

Beranac Marko Zekić fizički se sukobio sa Nemanjom Prelevićem u jednom podgoričkom lokalu, nakon čega je donio odluku da ga ubije, pa je o tome obavijestio ostale članove kriminalne organizacije koju je osnovao, navodi se između ostalog u optužnici. K. R.

Zekić saopštava da je donio odluku da liši života Prelević Nemanju upravo zbog tuče koju je imao sa njim i sa Bajčeta Vladimirom i Banović Marinkom u ugostiteljskom objektu”, piše u obrazloženju optužnice

Bonus video: