Uhapšen Podgoričanin, pronađeno 6,5 kilograma heroina i smjesa za miješanje

Droga pronađena u automobilu koji je vozio uhapšeni

21682 pregleda 11 komentar(a)
Oduzeta droga, Foto: Uprava policije
Oduzeta droga, Foto: Uprava policije

Podgoričanin R.D. (33) uhapšen je nakon što je rožajska policija u automobilu koji je vozio pronašla 6,5 kilograma heroina, kao i smjesu za miješanje.

Policija je na putu Berane - Rožaje 7. februara zaustavila i kontrolisala "VW polo" podgoričkih tablica, koji je vozio R.D.

"Pregledom vozila pronađen je ruksak u kojem se nalazilo 11 pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije svijetlo braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, kao i smjesa za miješanje sa ovom materijom, ukupne mase 6,5 kilograma", saopštila je Uprava policije.

Tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju je naložio da se R.D. uhapsi zbog sumnje da je počinio krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, te mu je nakon toga određeno i zadržavanje.

Tužilac je naložio i da se sprovedu potrebna vještačenja oduzete materije.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti Sjever su, u koordinaciji sa Odsjekom za borbu protiv droga i krijumčarenja, protiv R.D. podnijeli krivičnu prijavu.

"Pripadnici RCB 'Sjever' i Sektora za borbu protiv kriminala će nastaviti rad i primjenu operativno-taktičkih i tehničkih mjera i radnji na ovom predmetu", zaključuje se.

Bonus video: