Vlahović Milosavljević kazala da ima spremnu odbranu, ali da je zbog "finesa" bolje odložiti suđenje

Specijalni tužilac Radonjić se protivio odlaganju ročišta uz ocjenu da nema zakonske potrebe za njegovim odlaganjem. Begović rekao da je telefon Medenice kao dokaz kontaminiran

9042 pregleda 50 reakcija 5 komentar(a)
Vesna Medenica i jedan od njenih pravnih zastupnika, advokat Zdravko Begović ispred Višeg suda, Foto: Jovan Mrdak
Vesna Medenica i jedan od njenih pravnih zastupnika, advokat Zdravko Begović ispred Višeg suda, Foto: Jovan Mrdak

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici i sutkinji Privrednog suda Milici Vlahović Milosavljević, danas je u Višem sudu u Podgorici odloženo za 27. februar, na predlog advokata odbrane.

Vlahović Milosavljević kazala je u sudnici da ona ima spremnu odbranu, međutim zbog, kako je navela, nekih "finesa" bolje je da se suđenje odloži.

Na predlog advokatice Mubere Kurpejović koja je danas zastupala sutkinju Vlahović Milosavljević, sud je odložio ročište za 27. februar.

Kurpejović koja po zamjeničkom punomoćju advokata Nikole Martinovića zastupa okrivljenu Vlahović Milosavljević u sudnici je kao razlog odlaganja ročišta navela da je odbrani potrebno dodatno vrijeme kako bi Vlahović Milosavljević sa advokatom spremila djelotvornu odbranu.

Specijalni državni tužilac Vukas Radonjić u sudnici se protivio odlaganju ročišta uz ocjenu da nema zakonske potrebe za njegovim odlaganjem.

Sud je odbio zahtjev advokata koji su tražili da se izdvoji zapisnik o saslušanju sutkinje Vlahović Milosavljević i izvještaj Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) o pretresanju mobilnog telefona Vesne Medenice, jer je, kako su advokati ranije obrazložili, nepotpisan i bez pečata i predstavlja pravno nevaljan dokaz.

Vlahović Milosavljević se tereti za zloupotrebu službenog položaja, a Vesna Medenica da je isto to krivično djelo počinila putem podstrekavanja.

Begović: Suštinski nije se puno izgubilo

Odbrani treba vremena da se pripremi za sledeći pretres. Suštinski nije se puno izgubilo, jer je naredno ročište za gotovo 10 dana, kazao je pravni zastupnik Medenice, Zdravko Begović nakon ročišta.

On je istakao da je telefon Medenice kao dokaz kontaminiran.

"Na prethodnom ročištu specijalni tužilac je tvrdio da kada je Medenica uhapšena neko od službenika Uprave policije je zloupotrijebio telefon i izbrisao aplikacije sa tog telefona", dodao je.

Begović je u sudnici kazao da "neće tek tako proći što su u policiji brisani podaci sa telefona."

Begović
Begovićfoto: Jovan Mrdak

Vijesti su ranije objavile da je specijalni tužilac Jovan Vukotić na jednom od prethodnih ročišta saopštio da dok je Vesna Medenica bila u pritvoru, neko je u policiji u pet sati ujutro s njenog telefona izbrisao aplikacije Signal i Telegram, ali je dio podataka s tog uređaja vratila Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) uz pomoć naprednog programa.

Bonus video: