Sud od SDT traži skaj prepiske za Lazovića, Piperović: Vrijeme da se cirkus završi

U Osnovnom sudu u Ulcinju, danas je održano i ročište po tužbi kompanije Bemax protiv Abazovića.

18380 pregleda 106 reakcija 18 komentar(a)
Lazović, Foto: Boris Pejović
Lazović, Foto: Boris Pejović

Osnovni sud u Ulcinju tražiće od SDT zvaničnu informaciju da li se bivši visoki policijski funkcioner, Zoran Lazović u skaj prepiskama, bilo gdje i na bilo koji način povezuje sa švercom cigareta i kokaina. To su Vijestima nakon danas održanog ročišta po tužbi Lazovića protiv bivšeg premijera Dritana Abazovića, potvrdili i njihovi pravni zastupnici, podgorički advokat Zoran Piperović i advokat iz Ulcinja Gzim Hadžibeti.

U Osnovnom sudu u Ulcinju, danas je održano i ročište po tužbi kompanije Bemax protiv Abazovića

Bivši premijer ranije je Lazovića i suvlasnika Bemaxa Ranka Ubovića optužio za umiješanost u teška krivična djela, pa čak i da priželjkuju njegovu fizičku likvidaciju. Kompaniju Bemax, optužio je da stoji iza šverca cigareta.

„Sud je odlučio da od SDT pribavi mišljenje zasnovano na skaju da li u svemu tome ima i Lazovića. Malo čudan rezon utvrđivanja bilo čega ali sam bio saglasan da se to pribavi jer znam da tamo nema ništa. Žao mi je što sud nema više sluha jer pravno, ovo je parnica za dva ročišta iz hiljadu i jednog razloga“, kazao je Piperović Vijestima nakon ročišta, kome nije prisustvovao Abazović.

Advokat Hadžibeti kazao je da Abazović danas nije bio ni dužan da prisustvuje ročištima jer je ranije saslušan u vezi navoda iz obje tužbe.

Piperović je kazao „da je vrijeme da se cirkuski egzebicionizam Dritana Abazovića završi i da mu dođe kraj“.

„Danas je bila tužba zbog njegovog navoda da Lazović radi šverc cigareta i kokaina i kao dokaz toj tvrdnji ponuđen je skaj u čijem je posjedu Abazović bio godinu i po nakon što je iznio te tvrdnje, iz čega se može zaključiti da je Abazović i vidovit. Što je najsmješnije, nigdje u tom skaju se ne pominje Zoran Lazović niti njegova povezanost sa švercom cigareta i kokaina“, kazao je Piperović.

Naveo je da se što se tiče tvrdnje da je Bemax švercovao cigarete, Abazović dostavio „cirksantsku informaciju, koju je za njegove potrebe i na njegov zahtjev, sačinio njegov partijski poslušnik Rade Milošević“.

„Ako je neko optužen da je šef OKG za šverc cigara pa se neko pozabavi njegovom informacijom o problemu šverca cigara, taj neko bi u zemljama Zapadne Evrope bio odveden na hospitalizaciju. Zamislite informaciju o švercu cigareta koja u svojoj dostavnoj naredbi kaže „dostaviti arhivu i premijeru“. Dakle, ništa ANB, ništa SDT, ništa Uprava policije“, kazao je Piperović.

Hadžibeti je kazao da je Lazović danas pred sudom pozvao Abazovića da zajedno urade poligrafsko ispitivanje kako bi se utvrdilo ko govori istinu.

„Tu nema ništa sporno osim što poligrafski nalazi ne mogu biti i nijesu dokazno sredstvo pred sudom“, kazao je Hadžibeti

Bonus video: