Tivat: Krivična prijava protiv firme i odgovornog lica, sumnja se da su gradili bez prijave i dokumentacije za građenje

"On je, kako se sumnja, bez pribavijene građevinske dozvole i tehničke dokumentacije na ovaj način dobio preko 1.100 m2 stambenog prostora i tom prilikom nanio štetu budžetu Crne Gore preko 100.000 eura", naveli su iz policije

12139 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Policija
Ilustracija, Foto: Policija

Policija u Tivtu podnijela je krivičnu prijavi protiv "Gugi Commerce d.o.o. Budva" i odgovornog lica u toj firmi B.S. (61) zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Oni su pojasnili da je policija u saradnji sa Urbanističko – građevinskom inspekcijom izvršila kontrolu u mjestu Opatovo, na katasterskoj parceli Donja Lastva.

"Tom prilikom je utvrđeno da je na dvije parcele došlo do odstupanja od građevinske dozvole koju posjeduje firma „Gugi Commerce d.o.o. Budva", gdje je na jednoj parceli izgrađen dodatni sprat i veće proširenje garaže, dok je na drugoj parceli bez građevinske dozvole i neophodne dokumentacije urađen objekat sa pet nadzemnih etaža i dvije podzemne etaže koje su povezane sa garažom i jednom etažom sa primarnim objektom", kazali su.

Iz UP-a su istakli da je od strane inspekcije zabranjeno izvođenje daljih radova.

"On je, kako se sumnja, bez pribavijene građevinske dozvole i tehničke dokumentacije na ovaj način dobio preko 1.100 m2 stambenog prostora i tom prilikom nanio štetu budžetu Crne Gore preko 100.000 eura", pojasnili su.

Prema njihovim riječima sa dogđajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu protiv privrednog društva "Gugi Commerce d.o.o. Budva" i B.S. podnijeta krivična prijava

Bonus video: