Bečić: Brojnim procesuiranjem i hapšenjem policijskih službenika ispunjavamo obećanje o čišćenju bezbjednosnog sektora

"Naša posvećenost borbi protiv svih oblika kriminala, posebno šverca cigareta, je nepokolebljiva i neće biti kompromisa kada je u pitanju očuvanje zakona i reda", rekao je potpredsjednik Vlade

23398 pregleda 25 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Današnja uspješna akcija SDT-a i Specijalnog policijskog odjeljenja Uprave policije u saradnji sa Europolom, koja je rezultirala hapšenjem više lica, uključujući i pripadnike policije, predstavlja još jedan dokaz snage i efikasnosti našeg bezbjednosnog sektora, kazao je potpredsjednik Vlade i koordinator Biroa za operativnu koordinaciju Aleksa Bečić.

"Brojnim procesuiranjem i hapšenjem policijskih službenika ispunjavamo obećanje koje smo dali o čišćenju bezbjednosnog sektora. Ovim akcijama šaljemo i jasnu poruku svim kriminalnim elementima da nema mjesta za njih u našem društvu. Naša posvećenost borbi protiv svih oblika kriminala, posebno šverca cigareta, je nepokolebljiva i neće biti kompromisa kada je u pitanju očuvanje zakona i reda", saopštio je Bečić.

Kazao je kako želi posebno da pohvali hrabrost i profesionalizam pripadnika SPO-a i SDT-a, čija je saradnja "bila ključna u realizaciji ove operacije". "Njihov trud i odanost dužnosti su stubovi na kojima počiva sigurnost naše države", poručio je Bečić.

Rekao je kako su svjesni da postoje pojedinci i grupe koje nastoje da "opstruiraju naš rad i demotivišu bezbjednosni sektor", pokušavajući da ga predstave u negativnom svjetlu. "Dnevno politička graja i politički performansi ostaju u sjenci svakodnevnog hrabrog i predanog rada policijskih struktura i nadležnih tužilaštva", naveo je potpredsjednik Vlade.

Poručio je da "nećemo dozvoliti" da bilo kakvi pokušaji opstrukcije umanje "našu odlučnost u čišćenju Crne Gore od kriminalnih aktivnosti."

"Neka ova operacija posluži kao podsjetnik da će pravda uvijek pronaći svoj put i da će se zakon poštovati. Naš cilj je jasan - nastavak borbe protiv kriminala, očuvanje mira i sigurnosti naših građana. Bez kompromisa, bez odstupanja", zaključuje Bečić.

Bonus video: