Čengić ispričao da mu je Kriještorac poklonio hašiš, a prodao "travu"

Svjedok Nedžad Čengić u sudu ispričao kakvu je saradnju imao sa optuženim

6336 pregleda 1 komentar(a)
Kriještorac, Foto: Jadranka Ćetković
Kriještorac, Foto: Jadranka Ćetković

Pljevljak Nedžad Čengić ispričao je da mu sugrađanin Irfan Kriještorac (34) poklonio grumen hašiša, a par sati kasnije prodao marihuanu.

To je rekao juče u Višem sudu pred kojim Kriještorac odgovara zbog krivičog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojne droge.

“Kada se Kriještorac vratio iz Sarajeva, slučajno smo se sreli kod Borovića u selu Bošćinovići i tada mi je poklonio grumen hašiša. Kod njega sam kasnije za iznos od 50 eura kupio 25 grama marihuane”, kazao je Čengić.

On je bjelopoljski Viši sud doveden sa lisicama, jer se nalazi u Istražnom zatvoru zbog drugog slučaja.

Čengić je pojasnio da je u tom selu boravio kod Jovana Borovića, gdje je bio angažovan na radovima na kući.

Borović je kazao da je Čengiću iznajmio šupu za sklapanje nekog vozila i da je mu je na kući popravljao manje kvarove.

U završnim riječima državni tužilac Vladan Đalović konstatovao je da je Kriještorac počinio djelo na način opisan optužnicom, a imajući u vidu da je pored krađa i teških krađa više puta osuđivan i za istovrsna krivična djela, zatražio je kaznu zatvora u trajanju od dvije i po godine, bez uračunatog vremena provedenog u pritvoru od 5. septembra 2023. godine: “Jer mu je pritvor odredio podgorički Viši sud zbog drugog djela”.

Advokat odbrane Miloš Drobnjak zatražio je oslobađajući presudu, jer, kako je naveo, optužnica nije dokazana.

“U nedostatku dokaza tražim oslobađajuću presudu. Pored ovog djela, Kriještorac je u dva slučaja priznao da je počinio djelo i za to je osuđivan, ali ovo djelo nije počinio”, kazao je Drobnjak.

Kriještorac je kazao da Čengiću nije nudio, davao, niti prodavao drogu.

Istakao je da se zbog bolesti zavisnosti liječio u Crnoj Gori i Njemačkoj, što je bio razlog da se izlaganje završnih riječi prekine i zakaže ročište za 26. mart, kada će tu medicinsku dokumentaciju vještačiti vještak neuropsihijatar Mirjana Varagić.

Bonus video: