Novi udar SDT-a i SPO: Hapšenja u Podgorici i Nikšiću

Prema saznanjima "Vijesti" jutros su uhapšeni Milenko Mića Rabrenović i Milan Rogač iz Nikšića i njegov sugrađanin Mileta Simanić

115130 pregleda 732 reakcija 120 komentar(a)
Sa privođenja jednog od osumnjičenih sinoć u sjedištu SPO-a, Foto: Boris Pejović
Sa privođenja jednog od osumnjičenih sinoć u sjedištu SPO-a, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.02.2024. 12:21h

Još tri osobe uhapšene su u akciji Specijalnog državnog tužilastva i Specijalnog policijskog odjenjenja usmjerenoj na razbijanje šverca cigareta.

Prema saznanima "Vijesti" među uhapšenima ima još pripadnika Uprave policije.

"Jutros su se nastavile mjere i radnje Specijalnog državnog tužilaštva i policije i lišeno je slobode još tri lica, odnosno od juče ukupno 11", odgovorio je "Vijestima" tužilac portparol tog tužilaštva Vukas Radonjić.

Od jutro uhapšenih oduzeto je nekoliko luksuznih četvorotočkaša.

Prema saznanjima "Vijesti" među uhapšenima su Milenko Mića Rabrenović, Milan Rogač iz Nikšića i Mileta Simanić iz Nikšića.

Nova serija hapšenja počela su jutros u zoru - po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapšeno je nekoliko osoba u Podgorici i Nkšiću.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su osobe za koje se vjeruje da su bili "kraci ekipe iz Granda u švercu cigareta", koji je godinama funkcioniosao preko Luke Bar.

SPO je hapšenja izveo i u Nikšiću, a prema nezvaničnim infomacijama Vijesti, među lišenim slobode nalaze se i neki službenici Uprave policije.

Tokom jučerašnjeg dana uhapšeni su Aleksandar Aco Mijajlović, Golub Vojinović, Dejan Jokić, komandir granične policije Dragan Backović, Marko Mijušković, Radoje Rabrenović i Milan Vukadinović.

SPO je sinoć u Nikšiću uhapsio i Zorana Žutog Đukanovića.

Njima SDT stavlja na teret da su počinili krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje.

Bonus video: