Mijajloviću i još petorici određeno zadržavanje

Mijajlovićev pravni zastupnik, advokat Zoran Piperović, kazao je da je njegov branjenik negirao krivicu. "Ono što mu je pročitano, njemu je bila totalna nepoznanica", kazao je advokat

80703 pregleda 48 reakcija 35 komentar(a)
Mijajlovića dovode u SDT, Foto: Luka Zeković
Mijajlovića dovode u SDT, Foto: Luka Zeković

Zbog opasnosti od bjekstva, specijalni tužilac Miroslav Turković je nakon saslušanja odredio zadržavanje do 72 sata Dejanu Jokiću, jednom od osumnjičenih za šverc cigareta i stvaranje kriminalne organizacije, saznaju "Vijesti".

Prema istim informacijama, zadržavanje je određeno i još četvorici jutros saslušanih.

Jokićev branilac, advokat Danilo Mićović, rekao je da je njegov klijent negirao izvršenje krivičnih djela za koje ga tereti SDT.

"Moj branjenik kategorički je negirao učešće u bilo kakvim kriminalnim aktivnostima, kako u pogledu krivičnih djela krimijčarenja, tako i u pogledu članstva u kriminalnoj organizaciji", kazao je Mićović.

Dodao je da ne može govoriti o detaljima iz predmeta, jer je označen stepenom tajnosti.

U zgradu Specijalnog državnog tužilaštva oko 15 sati priveden je i Aleksandar Mijajlović, kojeg terete da je na čelu te kriminalne ekipe.

Njemu je takođe nakon saslušanja određeno zadržavanje.

Mijajlovićev pravni zastupnik, advokat Zoran Piperović, kazao je da je njegov branjenik negirao krivicu, te da će mu biti određeno zadržavanje, nakon čega će biti priveden sudiji za istragu u Višem sudu.

"Aleksandar je u cjelosti negirao izvršenje krivičnog djela, i to je to. Kazao je da mu je nepoznato i s tim nema dodirnih tačaka, vidjećemo u daljem toku postupka kako će stvari da se razvijaju. Ono što mu je pročitano, njemu je bila totalna nepoznanica. Ja znam da će ovo nekoga da zaboli, posebno jednoga koji seiri od sinoć i udavi crnogorsko javno mnjenje i narod, znate na koga mislim, da mu ne pominjem ime, ali uglavnom to je to, i što se kaže, ja vjerujem svom poslodavcu, prijatelju i klijentu", rekao je Piperović.

I Golub Vojinović negirao je optužbe koje mu SDT stavljla na teret, kazao je za Vijesti njegov branilac, advokat Bojan Korać, naglasivši da zbog oznake tajnosti ne može iznositi detalje iz predmeta.

"Moj branjenik je negirao izvršenje krivičnog djela i članstvo u kriminalnoj organizaciji", kazao je Korać.

Po nalogu specijalnog tužioca Turkovića, pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja juče i danas uhapsili su 11 osumnjičenih.

Osim Mijajlovića i Jokića slobode su lišeni Golub Vojinović, policajci Dragan Backović, Mirko Mijušković, Radoje Rabrenović, Milenko Mića Rabrenović, kao i Milan Vukadinović, Zoran Žuti Đukanović, Milan Rogač i Mileta Simanić iz Nikšića.

Portparol SDT-a, tužilac Vukas Radonjić, kazao je juče da ih sumnjiče da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje.

Bonus video: