Budva: Lažnom legitimacijom se predstavio kao službenik državne bezbjednosti Slovenije

Osumnjičeni takođe vozio "audi" koji nema saobraćajnu dozvolu, sa tablicama koje ne pripadaju tom automobilu

11824 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Budvanska policija podnijela je krivične prijave protiv M.J. (35) iz Bosne i Hercegovine, sa privremenim boravkom u Budvi, zbog sumnje da je počinio krivično djelo - falsifikovanje isprave.

M.J. je doveden u prostorije policije 28. januara zbog prijave za nasilje u porodici.

Uprava policije je saopštila da se policajcima tom prilikom predstavio kao službenik državne bezbjednosti Slovenije i na uvid pokazao navodnu legitimaciju Obavještajne agencije koju je izdala Vlada Slovenije.

"Zbog sumnje na falsifikat, po nalogu tužioca iz Kotora, legitimacija je privremeno oduzeta, a M.J. je tada lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici. Naknadnim provjerama od strane Odsjeka za međunarodnu operatinu saradnju-INTERPOL-EUROPOL-SIRENE ustanovljeno je da legitimacija nikada nije izdata pomenutom licu", saopštila je policija.

Tužilac je naložio da se protiv M.J. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je počinio krivično djelo - falsifikovanje isprave.

Takođe, policija je 19. februara došla do saznanja nja da M.J. koristi vozilo marke „Audi A8“, sa tablicama koje ne pripadaju tom vozilu.

"Preduzete su dalje mjere i radnje i od M.J. su prikupljena obavještenja na date okolnosti, te je utvrđeno da za vozilo ne posjeduje saobraćajnu dozvolu niti bilo kakvu dokumentaciju, kao i da registarske oznake ne pripadaju tom vozilu", navodi policija.

Vozilo je oduzeto, a pregledom automobila je u pronađen gasni pištolj i 30 komada municije.

"Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu protiv M.J. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave, a u odnosu na gasni pištolj ovom licu je izdat prekršajni nalog", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: